MOŽE LI CRVENA ZVEZDA OBORITI REKORD PARTIZANA: Impresivnih 111 golova Ješićeve generacije predvođene Kežmanom i Ilićem
Foto: @starsport

uspeh vredan pažnje

MOŽE LI CRVENA ZVEZDA OBORITI REKORD PARTIZANA: Impresivnih 111 golova Ješićeve generacije predvođene Kežmanom i Ilićem

Fudbal -

Crno-beli u sezoni 1999/2000 bili strah i trepet za protivničke odbrane

Fudbaleri Partizana iz sezone 1999/2000 drže apsolutni rekord po broju golova u jednoj takmičarskoj godini. Crno-beli predvođeni trenerom Miodragom Ješićem dali su te sezone čak 111 golova u 40 odigranih utakmica.

Impresivna statistika i gol razlika plus 81, nisu bili garant titule. Te sezone Partizan nije bio šampion, iako su imali 101 bod. Prva je bila Crvena zvezda sa 105 bodova. Te sezone šampionat SR Jugoslavije imao je 21 klub u elitnog rangu, nedostajala je samo Priština koja nije mogla da se takmiči, jer su Kosovo i Metohija ostali bez nadležnosti organa Republike Srbije.

Miodrag Ješić
foto: @starsport

Najubedljiviju pobedu te sezone crno-beli predvođeni Miodragom Ješićem su upisali protiv Borca iz Čačka kojeg su savladali rezultatom 8:1. Prilično efikasni crno-beli su bili protiv Mogrena u Baru (0:7), Spartaka (7:2 i 0:6), niškog Radničkog (5:2), Hajduka u Kuli (0:5) i kod kuće (4:2). Pobeđeni su Sartid (4:0), Budućnost (4:1, 1:4), kragujevački Radnički (4:1), Zemun (4:1, 0:3), Vojvodina (4:1)... U dve utakmice protiv "večitog rivala" ostvaren je polovičan uspeh. U Humskoj Partizan je slavio rezultatom 2:0, dok je u Ljutice Bogdana poražen rezultatom 1:2.

Mateja Kežman, Partizan, podrška
foto: Printscreen

Imao je Partizan četiri igrača sa dvocifrenim golgeterskim učinkom te sezone. Najbolji strelac prvenstva bio je Mateja Kežman sa 27 golova, dok su Vladimir Ivić i Saša Ilić dali 19 pogodaka, dok se Đorđe Tomić 11 puta upisao u listu strelaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track