MOJ PRVI AUTO (2) Stanislav Karasi: Od prve plate u Crvenoj zvezdi kupio sam fiću, danas vozim samo bicikl!
Foto: Kurir

serijal kurira

MOJ PRVI AUTO (2) Stanislav Karasi: Od prve plate u Crvenoj zvezdi kupio sam fiću, danas vozim samo bicikl!

Fudbal -

Tokom karijere vozio sam i BMW, i "mercedes", ali "fiću" pamtim po mnogo čemu, pa i kvarovima - često je pucala osovina

Konac delo Karasi - legendarni naslov u Sportu često je glavna asocijacija za Stanislava Karasija, uz golove koje je postizao legendarni napadač Crvene zvezde tokom svoje fudbalske karijere.

NOVAK PRUŽA PODRŠKU SERENI, A ONA DELI KOMPLIMENTE FEDERERU: On je oličenje klase! ČOVEK JE GENIJE, ne možete da ga ne volite

A u rubrici Kurira "Moj prvi auto" slavni Beograđanin setio se svog "fiće"!

"Pamtim ga kao da je još tu. Ne mogu da se setim koliko sam ga platio, tada su bili drugačiji dinari, ali se sećam da sam ga uzeo od prve fudbalske plate. Davno je bilo, ali eto sećam se ponečega", istakao je za naš list slavni veteran Crvene zvezde koji je u novembru prošle godine napunio 74 godine.

Kurir
foto: Kurir

Gde ste sve putovali sa vašim "fićom"?

"Nigde! Nigde nisam mogao daleko s njim, vozio sam ga samo po Beogradu. Mada, moji prijatelji koji su isto imali "fiću" obišli su s njim celu Jugoslaviju".

Služio vas je čuveni fića?

"Jeste, naravno. Mada, pamtim i neke kvarove. Sećam se, kada sam krenuo s Banovog brda ka Staroj šećerani, pukla mi je osovina. To je nešto što je upečatljivo za "fiću". Naravno, majstor ga je brzo opravio, ja se nisam petljao oko motora".

Koji automobil danas vozite?

"Ne vozim nijedan. Koristim samo vozilo na dva točka, bicikl. To mi je najprijatnija vožnja".

Stanislav Karasi
foto: Starsport©

Inače, koju marku automobila volite?

"Tokom karijere sam vozio i BMW, pa i "mercedes". Kada sam boravio u Francuskoj, vozio sam "pežo". Ali to nisu bili preskupi automobili. Nisam voleo da se bahatim. Kola inače služe da se voze, a ne da se pokazuje njihov spoljni izgled".

Vozite bicikl, OK, ali kakav ste danas vozač automobila?

"Kao i svaki drugi drugi normalni vozač. Pristojan, poštujem saobraćajna pravila. U vreme Jugoslavije, kada sam igrao za Zvezdu, bili smo zaštićeni, bukvalno smo bili "Zvezdina elita". Mogli smo da parkiramo gde hoćemo, ali nikada to nismo radili. Bili smo normalni, vaspitani momci. Kad bismo došli na Terazije, pitali bismo nekog policajca da li možemo na pola sata da parkiramo automobil na neko nedozvoljeno mesto. Danas mladi sportisti voze besna kola, bitne su im brzina i provod, a manje razmišljaju o tome kako im izgleda igra na terenu", završio je Karasi.

LIČNA KARTA

Stanislav Karasi
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Stanislav Karasi

rođen: 8. novembar 1946. u Beogradu

pozicija u timu: napadač

karijera: Borovo, Crvena zvezda (1968-1974), Lil (1974-1977), Antverpen (1977-1979), Bafalo (1979-1980), Njujork (1981), OFK Beograd (1981-1982), Hajduk Beograd (1982-1983) reprezentacija: Jugoslavija (10 mečeva, 4 gola)

Kurir sport / D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track