BEZ GURANJA, LAKTANJA, PLAKANJA, FOLIRANJA... Kosanović OČITAO LEKCIJU večitima: Da gledamo nešto što nalikuje fudbalu!
Foto: Starsport©

KUP SRBIJE

BEZ GURANJA, LAKTANJA, PLAKANJA, FOLIRANJA... Kosanović OČITAO LEKCIJU večitima: Da gledamo nešto što nalikuje fudbalu!

Fudbal -

Bivši trener Crvene zvezde Milorad Kosanović dao je svoje predviđanje finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana.

"Voleo bih da gledamo nešto što nalikuje fudbalu, a ne kao u minulom derbiju guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja, laganja... Kompletni su i jedni i drugi, što obećava“, rekao je Kosanović za "Sportski Žurnal" pred finale Kupa Srbije i smatra da će njegov kolega Aleksandar Stanojević šansu tražiti iz kontranapada.

"Zato što nema Ivanića, Bena i Kataija. Otuda čvrsto, snažno i direktno igra u dubinu, tražeći pas iza leđa odbrane, čeka prekide i vreba prilike iz kontri. Istovetno će i bez Asana, doduše, mnogo teže i sporije. Efikasan je bio, rivalima pravio probleme od centra do gola. Mogao bi da pobegne Marković. E, sad, ukoliko bi Zvezda zatvorila direktnu igru teško bi kroz posed uradio nešto značajnije u poslednjoj trećini terena".

Milorad Kosanović
Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Istakao je i mane oba tima.

"Zvezda nema brzinu da bi igrala na kontranapade, već kroz posed lopte i kombinacije u poslednjih 30 metara. Ako je, recimo, Partizan pusti na 40 metara od gola biće u grdnom problemu. Prosto je nemoguće zaustaviti Zvezdu u tome i doći će „gore“, problem će biti u vraćanjima i permenentnim izlascima napolje. Sa te strane biće interesantno gledati kako će Zvezda da zatrvara leđa, moraće Borjan da igra korektora", podvukao je Kosanović.

(Kurir sport/Sportski Žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track