ŠTA ZA CRVENU ZVEZDU ZNAČI DOLAZAK ALEKSANDRA DRAGOVIĆA: Da li se to evropski šampion vraća na stare staze slave?!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

opet jako, opet moćni

ŠTA ZA CRVENU ZVEZDU ZNAČI DOLAZAK ALEKSANDRA DRAGOVIĆA: Da li se to evropski šampion vraća na stare staze slave?!

Fudbal -

Sada sasvim izvesno deluje da će crveno-beli dres zadužiti Aleksandar Prijović i Aleksandar Kolarov

Aleskandar Dragović potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, sa osmehom na licu, kako sam reče, željan novih izazova u karijeri i igranja u Ligi šampiona.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

A, šta za Crvenu zvezdu znači dolazak fudbalera kakav je Aleksandar Dragović? Činjenično, domaća javnost ne pamti kada je neki igrač iz "liga petice" direktno stigao u Srbiju. I to iz kluba koji je zauzeo šesto mesto u Bundesligi. Očigledno je da se Crvena zvezda posle četiri sjajne godine igranja u Evropi, dve u Ligi šampiona i dve u Ligi Evrope, vraća na mesto koje joj po istoriji, tradiciji, trofejima i brendu pripada.

Aleksandar Dragović došao je u Crvenu zvezdu iz neke svoje računice, ali pre svega ljubavi zbog deda Zlativoja koji mu je ugradio ljubav prema crveno-belim bojama. Fakat je da je tri puta veću sumu dobijao od turskog Trabzona i moskovskog Dinama, a ni rimski Lacio nije bio ravnodušan kada je austrijski Srbin u pitanju. Plus, Leverkuzen je bio raspoložen za nove pregovore i milionsku platu po sezoni. Međutim, presudilo je crveno-belo srce.

Bilo je i ranije dolazaka velikih fudbalskih imena u Crvenu zvezdu. Posebno posle Barija 1991. posle osvajanja evropske i svetske titule. Tu se pre svega misli na povratak Dejana Savićevića 1998. godine, kada se Genije vratio na Marakanu, a NATO bombardovanje sprečilo ga je da karijeru završi u voljenom klubu.

Miloš Ninković
foto: Fonet

Nogu je ipak, čini se, za povratak vrhunskih fudbalera povukao Miloš Ninković 2013. godine, kada je odlučio da ispuni želju svom ocu i samome sebi, obuče dres Crvene zvezde i osvoji titulu. Kako je sam priznao, posvađao se sa suprugom kada joj je saopštio da je potpisao za Crvenu zvezdu. Te sezone nekoliko puta je krvav završavao utakmice, lomio je nos, bio povređivan kao nikad u karijeri, ali je na kraju titulu vratio na Marakanu. I nažalost, sjajnu sezonu njegova generacija nije krunisala igranjem u Ligi šampiona, u koju je tada otišao Partizan, iako nije bio prvak, pošto je Crvena zvezda ostala bez licence za Evropu.

Marko Marin
foto: Starsport©

Dolazak Marka Marina pre tri godine bio je najava tektonskih poremećaja u Ljutice Bogdana, kada je Crvena zvezda pomerila granice. Tada je to bilo prosto neverovatno, a danas, sa potpisom Aleksandra Dragovića deluje sasvim realno.

Aleksandar Prijović
foto: Dado Đilas

Zato i ne čudi što pristalice Crvene zvezde sa zebnjom iščekuju svaki novi dan, posebno kad počne prelazno rok. Najavljen je povratak Aleksandra Prijovića i Aleksandra Kolarova, priča se o Nenadu Krstičiću, razmišlja se o Nemanji Radoji i Nemanji Radonjiću... Imena koja najavljuju jednu moćnu Crvenu zvezdu, kadru da se po treći put domogne Lige šampiona. Još samo da se milionska Zvezdina publika vrati na stadion.

Ono što reče jedan navijač Crvene zvezde u prolazu, samo odslikava kakav je status Aleksandar Dragović već stekao među Delijama:

"Ovo što je Dragović uradio je vredno svakog poštovanja. Ovo je igrač koji je mogao opušteno da zabode ugovor u "ligama petice" i to u gornjem delu tabela i za mnooogoo veću lovu. Svaka mu čast na ovome i već je ispao veliki car. Ne pamtim da je neko uradio nešto slično, a imali smo priličan broj legendi koje su imale priliku bar na kraju karijere da se vrate, a nisu."

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track