Najnovije vesti

NAVIJAČI POBEDILI SAVEZ! Makedonci zbog gneva javnosti povukli novi dres iz upotrebe!
Foto: EPA-EFE/THILO SCHMUELGEN

NAVIJAČI POBEDILI SAVEZ! Makedonci zbog gneva javnosti povukli novi dres iz upotrebe!

Fudbal

Navijači Severne Makedonije istrajali su u svojoj nameri i isterali svoje.

Naime oni su onlajn peticijom naterali čelnike fudbalskog saveza da povuku novi dres, kreiran za nastup ove selekcije na Evropskom prvenstvu

Sve je počelo kada Fudbalska federacija Makedonije predstavila je novi dres, koji je bio u bordo, umesto tradicionalnoj crveno-žutoj boji.

Zbog toga je za jedan dan, oko 12.000 Makedonaca potpisalo onlajn peticiju "Makedonija na EP u starim dresovima" za povlačenje novog dresa.

Samo dan kasnije, predsednik FFM Muhamed Sejdini objavio je da će reprezentatacija na kontinentalnoj smotri igrati u dosadašnjem dresu, u crvenoj i žutoj boji nacionalne zastave, nakon što je novi bordo dres naišao na loš prijem u javnosti.

"Kao predsednik federacije preuzimam odgovornost za eventualne posledice i najavljujem da ćemo na Evropkskom prvenstvu igrati u dosadašnjim dresovima", poručio je Sejdini

On je naveo da je zbog reakcije na boju dresa FFM poslala UEFA dopis u kojem traži da reprezentacija mečeve na Evropskom prvenstvu odigra u aktuelnim dresovima i izrazio nadu da će iz Niona stići pozitivan odgovor.

"U aktuelnom reprezentativnom dresu igrali smo Evropsko prvenstvo 2017. godine (U 21), sa tim dresom smo ostvarili istorijski plasman na Euro 2021 i sa tim dresom ćemo se predstaviti na tom prvenstvu koje sa nesrpljenjjem očekujemo", poručio je predsednik FFM.

Novi dres reprezentacije Severne Makedonije u imao je tri verzije – u bordo, beloj i crnoj boji, sa stilizovanom aplikacijom glave balkanskog risa, novog simbola rerezentacije

Severna Makedonija će na Evropskom prvenstvu igrati u C grupi, gde su još Austrija, Holandija i Ukrajina

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track