GOLMAN UŽIČKE SLOBODE NA METI POLJSKOG VELIKANA! Leh iz Poznanja želi Stefana Đokovića
Foto: Sloboda Užice

talenat

GOLMAN UŽIČKE SLOBODE NA METI POLJSKOG VELIKANA! Leh iz Poznanja želi Stefana Đokovića

Fudbal -

Sloboda iz Užica je decenijama bila rasadnik velikih golmana.

Nekada Pandurović, Korać, Simeunović, Belojević, Radiša Ilić, nešto kasnije Živko Živković, Kahriman, Filipović... Danas dva golmana ponikla u Slobodi predstavljaju veliku perspektivu srpskog fudbala. Mladi Popović u Partizanu dostojan je partner Vladimiru Stojkoviću dok u Slobodi ove sezone blista Stefan Đoković.

Iako ima samo 19 godina tokom čitave sezone briljirao je na golu srpskoligaša iz Užica. U srpskoj fudbalskoj javnosti za njega se pročulo nakon odbranjenih 5 uzastopnih jedanaesteraca. Ipak, kako sam ističe nisu samo penali Đokovićeva specijalnost:

„Penali su stvar koncentracije i dobre pripreme. Smatram da sam u velikoj meri podigao odbrane u situacijama jedan na jedan i stekao poprilično samopouzdanje u tom segmentu.“

Đoković bez obzira na godine, čvrsto stoji na zemlji:

„Imam još puno da učim i da radim. Svaki trening posmatram kao novu priliku za usavršavanje a utakmicu kao momenat dokazivanja“.

Da se i srpskoj ligi igra dobar fudbal i izgrađuju fudbalski biseri pokazuje i primer Đokovića. Tokom zime za Đokovića je interesovanje pokazalo nekoliko velikih grčkih klubova. Danas se za Đokovića raspituje Leh iz Poznanja.

„Nigde ne žurim. U Slobodi mi je lepo. Za klub sam vezan kako emotivno tako i ugovorom. Kada se ukaže pravi momenat i za mene i za klub promeniću sredinu“ – skroman je Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track