ŠOK PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Hrvatska otkazala kamp u Škotskoj, ostaje u Rovinju
Foto: Profimedia

mnogo muka

ŠOK PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Hrvatska otkazala kamp u Škotskoj, ostaje u Rovinju

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske otkazala je kamp u škotskom Sent Endrjuzu i tokom Evropskog prvenstva boraviće u Rovinju, saopštio je.

Pozivajući se na "preporuku Evropske fudbalske unije (Uefa) da promeni lokaciju svog baznog kampa zbog potencijalnog uticaja mera škotskih propisa vezanih za kovid-19 na reprezentaciju", Savez je odlučio da nacionalni tim ostane kod kuće, u Hrvatskoj.

Fudbalski savez Hrvatske, kako se dodaje, nije želeo da rizikuje da zbog jednog pozitivnog testa veći broj igrača mora u obaveznu samoizolaciju.

Svetski vicešampioni će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D.

U prvom meču, 13. juna na Vembliju, igraće protiv Engleske, pet dana kasnije Hrvatsku u Glazgovu očekuje meč protiv Češke, dok će takmičenje u grupi završiti utakmicom protiv Škotske, 22. juna takođe na stadionu Hampden Park.

Kad već pominjemo Češku, da kažemo da je Fudbalski savez Češke saopštio da je otkazan kamp u glavnom gradu Škotske Edinburgu, zbog lokalnih mera vezanih za pandemiju korona virusa.Češki fudbaleri će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama Škotske, Hrvatske i Engleske.

Prva dva meča na prvenstvu Češka će igrati u Glazgovu, dok će meč sa Engleskom igrati u Londonu, a u Britaniju će putovati iz Praga.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track