VANREDNO STANJE U JAPANU "Orlovi" neće smeti da mrdnu iz hotela, a stalno će imati testiranja! Samo 6% JAPANACA SE VAKCINISALO!
Foto: Starsport©

kARANTIN

VANREDNO STANJE U JAPANU "Orlovi" neće smeti da mrdnu iz hotela, a stalno će imati testiranja! Samo 6% JAPANACA SE VAKCINISALO!

Fudbal -

Vanredno stanje do 20. juna u Zemlji izlazećeg sunca, a u skladu s tim svaka sportski tim prolazi kroz izuzetno strog režim za vreme boravka

Japan je doneo propise za svaki sportski tim koji dolazi u njihovu zemlju u ovo suludo vreme korona virusa. A, propisi su toliko rigorozni...

Jedna od selekcija koja potpada u kategoriju onih koja će morati da se pridržava svega je fudbalska reprezentacija Srbije. Stvari u Japanu su postavljene kristalano jasno i nema izuzetaka. Svaki sportski tim u obavezi je da bude izolovan od ostatka gostuju u smeštaju gde se nalazi.

Takođe, potrebno je da ima posebnu prostoriju za ručavanje, lift namenjen samo njima i svakodnevno da podležu testiranjima na korona virus (u pojedinim slučajevima moguće je i na tri dana)! Kontakti tamošnjeg stanovništva sa sportistima strancima su svedeni na apsolutni minimum.

Sve ovo očekuje fudbalere Srbije na gostovanju u Japanu. Sam je uspeh što će tim Dragana Stojkovića uopšte i moći na ovu turneju, jer kako vidimo selekcija Jamajke se suočava sa problemima pred odlazak u Aziju, pa je upitno da li će oni i doputovati u Japan.

Japan, Zastava, Japanska Zastava
foto: Profimedia

Napominjemo da je Vlada Japana proglasila vanredno stanje koje će trajati do 20. juna. Tokio i drugi gradovi imaju veliki broj novozaraženih, a kao ključni razlog za takov stanje navodi se slab odziv na vakcinaciju. Samo šest odsto stanovnika Japana je primilo vakcinu protiv korone.

Podsećamo, Olimpijske igre se održavaju u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta.

Konačan spisak

Filip Đuričić je poslednji u nizu fudbalera koji je zbog povrede morao da otkaže nastup u dresu Srbije na azijskoj turneji. Sa prvobitnog spiska selektora otpali su: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković i Darko Lazović.

Tadić, Milenković, Kostić, Milinković-Savić... takođe. nisu na spisku za ovu reprezentativnu akciju.

golmani

Predrag Rajković

Marko Ilić

Đorđe Nikolić

odbrana

Stefan Mitrović

Sava Čestić

Uroš Spajić

Strahinja Pavlović

Marko Petković

Aleksa Terzić

Mihailo Ristić

vezni red

Nemanja Maksimović

Nemanja Gudelj

Marko Grujić

Ivan Ilić

Željko Gavrić

Nemanja Jović

Miloš Vulić

napad

Milan Makarić

Dejan Joveljić

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track