SRBIJA U GRUPI SMRTI NA MUNDIJALU: Futsaleri naše zemlje imaju težak zadatak na Svetskom prvenstvu u Litvaniji
Foto: FSS

TEŽE NIJE MOGLO

SRBIJA U GRUPI SMRTI NA MUNDIJALU: Futsaleri naše zemlje imaju težak zadatak na Svetskom prvenstvu u Litvaniji

Fudbal -

Održan je žreb za Svetsko prvenstvo u futsalu u Litvaniji.

"Orlovi" nisu imali sreće prilikom izvlačenja kuglica u Cirihu jer su zapali u grupu sa prvakom sveta Argentinom, Iranom, koji je na prethodnom planetranom turniru izbacio Brazil i ambicioznom selekcijom SAD.

Srpski futsaleri će šampionat otvoriti protiv Irana 14. juna u Viljnusu, tri dana kasnije na istom mestu rival je Argentina, a 20. juna SAD u Klaipedi.

"Posle najtežih kvalifikacija koje smo ikad odigrali, nadao sam se da ćemo imati bar malo sreće u ovom žrebu, ali ispalo je da gore nije moglo. Dobili smo Argentinu prvaka sveta, Iran koji je treći na svetu, selekcija koja je izbacila Brazila na prošlom prvenstvu, azijski div u futsalu. I SAD sigurno imaju ogroman potencijal. Кada vidim kakvih grupa ima, iskreno još teže mi je pao ovakav žreb", rekao je Bojan Pavićević, direktor futsal selekcija FSS.

I kapiten Miloš Simić ne krije da je ovo najača grupa na šampionatu.

"Neverovatno, nismo imali ni malo sreće, sa nama su u grupi dve selekcije koje će se boriti za titulu prvaka sveta. Zaista nas čeka težak posao da prođemo u drugu fazu, ali potrudićemo se kao i mnogo puta ranije da obradujemo Srbiju. Mala nepoznanica je samo reprezentacija SAD koja ima našeg stručnjaka na klupi, Dušana Jakića, trenera koji ih je preporodio. Definitivno smo moglo mnogo bolje da prođemo, ali idemo u Litvaniju uzdignute glave. Od pedeset i kusur članica UEFA mi se nalazimo među sedam koje će biti na FIFA Futsal Prvenstvu sveta i sama ta činjenica treba sve da nas čini ponosnim", zaključio je Simić.

(Kurir sport/FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track