ANĆELOTI NA PROMOCIJI ŠOKIRAO JAVNOST: Spreman sam da pružim drugu šansu Bejlu
Foto: EPA/CESARE ABBATE

KONFERENCIJA

ANĆELOTI NA PROMOCIJI ŠOKIRAO JAVNOST: Spreman sam da pružim drugu šansu Bejlu

Fudbal -

Novi trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je danas da je spreman da pruži još jednu šansu Garetu Bejlu u "kraljevskom" klubu.

Tokom zvanične promocije kojem je započeo svoj drugi mandat na klupi Reala, Ančeloti je rekao da očekuje da se Bejl vrati sa pozajmice u Totenhemu i da igra dobro.

"Garet nije igrao puno u Premijer ligi, ali je postizao golove. Bio je efikasan u poslednjim utakmicama u sezoni kada je igrao konstantno. Znam ga dobro. Ako je motivisan, može da ima sjajnu sezonu, u to ne sumnjam", rekao je Ančeloti.

Ančeloti je Bejla pomenuo tri puta tokom konferencije za novinare nakon što je s Realom potpisao trogodišnji ugovor.

On ga je ubrojio u grupu veterana za koju je rekao da ih "jako voleo" tokom svog prvog mandata u tom klubu.

Rekao je da očekuje da će Bejl i drugi igrači poput Iska i Marsela, koji su izgubili svoje mesto pod vodjstvom Zinedina Zidana, na treninzima "pokazati svom treneru da žele da igraju za Real Madrid".

Ančeloti se suočava sa nekoliko izazova. Kristijana Ronalda odavno nema u Realu, a neki od najvažnijih igrača tima ulaze polako u sumrak svojih karijera. Luka Modrić i Serhio Ramos imaju 35 godina, Karim Benzema i Marselo 33, Toni Kros 31 godinu.

Takodje, neizvesna je budućnost Ramosa. Kapiten Reala još nije potpisao novi ugovor, a aktuelni mu ističe krajem meseca.

Geret Bejl, Totenhem
foto: EPA

Eden Azar je, takodje, tokom poslednje dve sezone bio opterećen povredama.

"Azar je vrhunski igrač koji je bio opterećen povredama. Verujem da ove sezone može pokazati svoj pravi talenat", rekao je Ančeloti.

On je naveo i da je srećan što će ponovo trenirati Karima Benzemu. "U poslednje vreme je mnogo napredovao, ima veću odgovornost. Vrhunski je igrač", rekao je Ančeloti.

Ančeloti je insistirao da još nije razgovarao sa upravom kluba o sastavu ekipe, ali je istakao da će njegov tim igrati atraktivan, napadački fudbal i da če se boriti za trofeje.

"Imam dobre uspomene na svoje prve dve godine ovde i verujem da ćemo ponoviti taj uspeh", rekao je Ančeloti.

On je naveo i da nije razgovarao sa svojim prethodnikom Zinedinom Zidanom, ali je obećao da će to uraditi uskoro.

Ančeloti je, takodje, toplo pozdravio novinare koje je prepoznao na ekranima tokom onlajn konferencije i našalio se: "Ovde se niko ne menja, menjaju se samo treneri".

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track