KUP PRIJATELJSTVA: Zvezda, Spartak, Dinamo i Željezničar u polufinalu!
Foto: Kup prijateljstva

zlatibor

KUP PRIJATELJSTVA: Zvezda, Spartak, Dinamo i Željezničar u polufinalu!

Fudbal -

Mladi fudbaleri Crvene zvezde, subotičkog Spartaka, zagrebačkog Dinama i Željezničara iz Sarajeva, plasirali su se u polufinale turnira „Kup prijateljstva“, koji se za igrače do 19 godina održava na Zlatiboru.

Crvena zvezda je lako i ubedljivo savladala tuzlansku Slobodu 3:0. U centru pažnje ponovo je bio talentovani napadač Aleksandar Kahvić koji je opet zatresao mrežu i sa šest postignutih golova postao najbolji strelac u istoriji turnira koji okuplja najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije.

Zagrebački Dinamo je u derbiju četvrtfinala eliminisao Partizan i to tek posle boljeg izvođenja penala 6:5, nakon štoje u regularnom toku meča bilo nerešeno – 2:2. Plasman u polufinale, takođe sa bele tačke, izborio je i Željezničar koji je u penal ruletu bio uspešniji od branioca titule Vojvodine. Meč je završen rezultatom 1:1, a tim iz Sarajeva je posle penala slavio 9:8.

Pobedom nad ekipom Sarajeva rezultatom 2:1, među četiri najbolje ekipe plasirao se i subotički Spartak koji će u borbi za finale igrati protiv Dinama. U drugom polufinalom meču sastaju se Crvena zvezda i Željezničar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja