PRIJOVIĆA VREDI ČEKATI: U Zvezdi doneli odluku kada je u pitanju KAPITALAC iz inostranstva, plata više nije problem!
Foto: Dado Đilas

nova ofanziva

PRIJOVIĆA VREDI ČEKATI: U Zvezdi doneli odluku kada je u pitanju KAPITALAC iz inostranstva, plata više nije problem!

Fudbal -

Korpulentni napadač je i dalje velika želja trenera Dejana Stankovića

Aleksandar Prijović ostaje prioritet za Crvenu zvezdu, saznaje Kurir! Bez obzira što visoki i snažni napadač ima prilično visoka finansijska potraživanja koja se baš nisu svidela čelnicima kluba.

Aleksandar Prijović
foto: Dado Đilas

Kako saznajemo, Aleksandar Prijović tražio je trogodišnji ugovor. Za prve dve godine trebalo bi da ima platu od 800.000 evra, a u poslednjoj 1.200.000 evra. E, upravo taj poslednji prohtev nije se svideo rukovodstvu Crvene zvezde. I tu je nastao zastoj u pregovorima u proteklih nekoliko dana.

Ipak, ljudi iz Crvene zvezde posle savetovanja sa trenerom Dejanom Stankovićem procenili su da od napadača kvaliteta Aleksandra Prijovića ne treba tako olako odustati. Naime, njegova trogodišnja plata, koja bi iznosila 2.800.000 evra, mogla bi lako da se nadomesti plasmanom u Ligu šampiona, koji donosi profit od 25.000.000 evra.

Zvezdan Terzić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Dejan Stanković želi da Aleksandra Prijovića vidi u svlačionici Crvene zvezde 22. juna, kada je planirana prozivka i početak letnjih priprema. Međutim, crveno-beli su spremni da čekaju korpuletnog centarfora i još nekoliko sedmica, odnosno da se on ekipi priključi tokom trenažnog procesa koji će biti obavljen u Austriji, u jednom sportskom centru nedaleko od Beča.

Aleksandar Prijović zvanično nije raskinuo ugovor sa Al Itihadom, ali praktično sve je gotovo što se tiče saradnje između dve strane. Prvi čovek tog saudijskog kluba Anmar Al-Haili gostujući u jednoj TV emisiji dao je sledeću izjavu:

- Spremni smo da se takmičimo za titulu naredne sezone. Što se tiče Prijovića, on je još igrač Al Itihada i njegov ugovor će se nastaviti i dalje!

Aleksandar Pešić
foto: Dado Đilas

Da podsetimo, Crvena zvezda vodi pregovore i sa Aleksandrom Pešićem. Popularni Šiljo imao je sjajnu sezonu u Izraelu i izrazio je želju da ponovo obuče crveno-beli dres. Od postojećeg igračkog kadra na poziciji napadača Crvena zvezda će imati Milana Pavkova i verovatno mladog Marka Lazetića koji će se vratiti sa pozajmice iz Grafičara. Nikola Krstović bi mogao na pozajmicu u neki od klubova Superlige, a mogao bi i da ostane na Marakani.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track