PROGLAŠENI NAJBOLJI U PREMIJER LIGI: Dijas igrač sezone, Gvardiola najbolji trener
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

PROGLAŠENI NAJBOLJI U PREMIJER LIGI: Dijas igrač sezone, Gvardiola najbolji trener

Fudbal -

Fudbaler Mančester sitija Ruben Dijas proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni 2020/21, dok je trener Sitija Pep Gvardiola proglašen za najboljeg menadžera.

Dijas je tako upotpunio ovogodišnja individualna priznanja, pošto je u maju osvojio istu nagradu i u izboru Udruženja fudbalskih novinara.

On je pobedio svog saigrača Kevina de Brujnea, koji je prošle godine osvojio ovu nagradu, i napadača Totenhema Harija Kejna.

U konkurenciji su još bili Bruno Fernandeš iz Mančester junajteda, Džek Griliš iz Aston Vile, Mohamed Salah iz Liverpula, fudbaler Vest Hema Tomas Souček i Mejson Maunt, igrač Čelsija.

Dijas je prošlog leta stigao u Siti iz Benfike za 65 miliona funti. Odigrao je 32 prvenstvene utakmice i postigao jedan gol, a sa njim u timu Siti je na 15 utakmica sačuvao svoju mrežu.

Gvardiola je u trci za nagradu za najboljeg menadžera pobedio trenera Lidsa Marsela Bijelsu, Dejvida Mojesa iz Vest Hema, menadžera Lestera Brendana Rodžersa i Ole Gunar Solšera iz Mančester junajteda.

Španac je vodio Siti do pete titule u Premijer ligi i treće u poslednje četiri sezone.

Gvardiolin tim je postigao najviše golova (85) i najmanje ih je primio (32) u sezoni u kojoj je imao i sjajan pobednički niz od 15 mečeva.

lopta, fudbalska lopta
foto: Profimedia

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track