SRBINU NIJE BILO SPASA, POZLILO MU NA TERENU, UMRO U BOLNICI Tužno sećanje na veliku tragediju sa EURO 1984.
Foto: UEFA printskrin

STRAŠNE SCENE

SRBINU NIJE BILO SPASA, POZLILO MU NA TERENU, UMRO U BOLNICI Tužno sećanje na veliku tragediju sa EURO 1984.

Fudbal -

Užasne scene koje smo u subotu uveče videli na stadionu u Kopenhagenu, kada se na terenu srušio reprezentativac Danske Kristijan Eriksen, podseća na tragediju sa EURO iz 1984. godine.

Francuska je bila domaćin Evropskog prvenstva, a najveća zvezda njihove reprezentacije bio je legendarni Mišel Platini. "Galski petlovi" su tada imali i Tiganu, Žiresa, Le Rua... i bili su favoriti za titulu, što su na kraju i dokazali.

U istoj grupi sa Francuzima bila je i Jugoslavija, koju je vodio selektor Todor Veselinović, a raspolagao je odličnim timom, u kome su igrali Gudelj, Zajec, Vujović, Stojković, Šestić, Sušić...

"Plavi" su odigrali sjajno prvo poluvreme, a Miloš Šestić je u 31. minutu evro-golom doveo Jugoslaviju u vođstvo. To kao da je naljutilo Mišela Platinija, koji je u drugom delu igre postigao het-trik, a Dragan Stojković je u 80. minutu iz penala postavio konačan rezultat - 3:2.

Ipak, meč je bio obeležen velikom tragedijom, naime, tokom meča fizioterapeut naše reprezentacije Bojeda Milenović pomogao je Ivanu Gudelju na terenu, ali mu je u tim trenucima pozlilo. Milenović je prebačen u bolnicu, ali je tamo, nažalost, preminuo.

Aktuelni slučaj fudbalera Danske Kristijana Eriksona, imao je, srećom, drugačiji ishod.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track