VELS U DRUGOJ RUNDI: Ramzi i Roberts presudili Turcima, Bejl izveo najgori penal u karijeri VIDEO
Foto: EPA

evropsko prvenstvo

VELS U DRUGOJ RUNDI: Ramzi i Roberts presudili Turcima, Bejl izveo najgori penal u karijeri VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Velsa su savladali Tursku 2:0 (1:0) u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu i tako napravili veliki korak ka plasmanu u narednu rundu.

Velšani su imali mnogo više prilika u prvom delu meča, pre svega ofanzivac Juventusa, koji je na kraju iskupio za prokockano.

Turci su u drugom delu meča promenili malo formaciju, čak su se i nšlu u šansi posle desetak minuta, međutim ostali su bez datog gola na ovom takmičenju.

Utakmicu je uz odličnog Ramzija i strelca drugog gola Robertsa obeležio i Geret Bejl, koji je u 61. minutu promašio jedanaesterac, tako što prvi put posle Raula Gonzalesa na meču Španije i Francuske 2000. godine nije pogodio okvir gola prilikom izvođenja jedanaesterca.

Još jedna nezgoda na prvenstvu dogodila se u 74. minutu. Kifer Mur koji je na prethodnom meču imao zamotanu glavu, sada razbio nos u duelu sa Sojundžuom, ali ne bi trebalo da ništa ozbiljno.

U šestom minutu nadoknade Konor Roberts postigao je drugi gol za Velšane i to na asistenciju Gareta Bejla i tako postavio konačan rezultat.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90+5. minut - GOOOOOOOOOL 0:2, Roberts! Bejl je prošao i asistirao

90+3 minut - Nova dobra situacija za Vels od svega samo korner

90. minut - Buruk Jilmaz je u 90. minutu posle akcije u kaznenom prostoru oborio Rodona, a potom pokušao da mu još nešto kaže, posle čega je nastao haos. Nije se znalo, ko, koga udara. Kada se situacija smirila dodeljena su četiri žuta kartona

86. minut - Demiral je posle kornera imao doru priliku, ali je Vord sjajno odbranio

80. minut - Turska napada, ali je sve to jalovo i bez kvalitetne završnice

71. minut - Jilmaz je pokušao glavom, ali nije bilo opasnosti po gol Velsa

64. minut - Dveakcije Turaka, koje su obećavale, ali nisu završene kvalitetnim udarcem

62. minut - Bejl je imao zicer posle greške Turaka

61. minut - Bejl je promašio gol! Lopta je otišla nebu po oblake. To je prvi penala koji je promašen na taj način, još do Raula 2000. godine u meču Španije i Francuske

60. minut - Penal za Vels! Bejl je oboren posle starta Čelika!

58. minut - Još jednom je probao Ramzi, dobra odbrana golmana Turske

55. minut - Neometan je bio Jilmaz u srcu šesnaesterca posle glavometa, imao je sve vreme ovoga sveta da se namesti i donese Turskoj izjednačenje, ali je požurio i lansirao loptu preko gola 52. minut - Primio je Geret Bejl loptu na nekih 20 metara od gola Turske, zategao je, ali nije bio precizan

52. minut - Igra se borbeno, ali bez šansi

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

42. minut - GOOOOOOL 0:1, Ramzi! Sjajno je fudbaler Juventusa utrčao i primio pas Gereta Bejla a zatim rutinski zatresao mrežu

40. minut - Vrlo dinamičan meč, ali bez većih prilika poslednjih desetak minuta

29. minut - Ajhan je odlično šutirO GLvom, Velšani su iako je lopta išla kraj gola glavom u blizini gol linije izbacili u polje

24. minut - Izbegao je Ramzi ofsajd zamku, ali je užasno šutirao. Nebo pod oblake u situaciji jedan na jedan sa golmanom Vordom

16. minut - Velšani traže penal! Posle glavometa u kaznenom prostoru Ramzija i Bejla Velšani su zražili kazneni udarac, jer smatraju da je jedan fudbaler Turske igrao rukom, a lopta ga je pogodila u lakat

9. minut - Prva prilika za Jilmaza, Velšani uspevaju da izblookiraju

7. minut - Zicer za Ramzija, ali odličan je i golman Turske

Turska, Vels
foto: EPA

4. minut - Tufan je pao u kaznenom prostoru nema ni govora o penalu

1. minut - Utakmica je počela, Turska ima veliku podršku navijača

Prvo poluvreme

Turska: Čakir - Čelik, Sojundžu, Ajhan, Meraš - Jokušlu, Tufan, Čalhanoglu - Under, Karaman - Jilmaz

Vels: Vord - Roberts, Mefam, Rodon, Dejvis - Alen, Morel - Bejl, Remzi, Džejms - Mur

Sastavi

Utakmica na "Olimpijskom stadionu" u Bakuu počinje u 18 sati, a selekcija Velsa je dočekuje u nešto povoljnijoj poziciji.

Naime, ova reprezentacija je u prvom kolu odigrala nerešeno protiv Švajcarske (1:1), te ima bod iz tog meča, dok je Turska u uvodnom duelu ubedljivo poražena od Italije (0:3).

Polufinalisti Evropskog prvenstva iz 2016. godine imaju imperativ pobede, jer ih u poslednjem kolu očekuje Italija, te je ovo dobra prilika za nastavak takmičenja.

Vels je u prvoj utakmici, kao što je bilo očekivano, incijativu prepustio rivalu, a od eventualnog neuspeha, sačuvao ih je golman Vard, koji je blistao.

- Što se tiče poboljšanja u igri, zajedno mi treneri i grači smo već radili na razaličitim delovima i segmentima igre koje treba popraviti. Ako se sve poklopi trebalo bi da imamo dobar nastup. Što se tiče sastava, nastojaću da na teren izvedem najboljih 11 igrača. Visoka temperatura u Baku-u može da bude bitan faktor – da li igrači mogu da se prilagode brzo. Imali smo samo jedan dan za privikavanje. Osim toga ne bi trebalo da bude puno promena, rekao je selektor Velsa Rob Pejdž.

Turke bi zbog toga eventualni kiks skupo košta i dodatno umanjio šanse za prolaz u narednu rundu, zbog čega je izabranicima Šenola Guneša neophodna velika podrška s tribina, koju će u Bakuu imati, kako bi popravili utisak i došli do prvih bodova.

- Vels je jako dobar defanzivno. U napadu su brzi, takođe su jako dobri kod prekida igre. Ova igra je odlučujuća za nas, ali i meč sa Švajcarskom bi mogao da bude. Svaki meč je važan i mi ćemo uraditi sve što možemo da pobedimo u oba susreta. Kritike posle meča posmatram kao konstruktivne. Što se tiče tima, možda će biti par promena, verujem u sve moje igrače, ako odlučim da nekog pošaljem na klupu, to neće biti jer sam razočaran njime, biće pre svega zbog naših rivala, kazao je Guneš uoči ove utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track