EVROPSKO PRVENSTVO JE DNO Kalkulišu, biraju rivale, namerno igraju nerešeno, ubijaju fudbal, a sve zbog užasnog sistema takmičenja
Foto: Profimedia

BRUKA

EVROPSKO PRVENSTVO JE DNO Kalkulišu, biraju rivale, namerno igraju nerešeno, ubijaju fudbal, a sve zbog užasnog sistema takmičenja

Fudbal -

Englezi i Škoti pali na testu poštenja, a danas su na njemu Ukrajinci i Austrijanci

Kolevka fudbala, kultni stadion, reprezentacije koje su sinonim za poštenje Engleska i Škotska... A, ne, ne! Taj film nismo gledali! Bruka, sramna igra, kalkulisanje, remi koji je po volji i jednima i drugima, dva šuta za 90 minuta. E, to smo gledali!

Ovaj Euro dobija primese skandala jer su rezultati i igre reprezentacija sporni. Razlog za to je sistem takmičenja i činjenica da čak 16 od 24 reprezentacije prolazi dalje. To ostavlja mnogo prostora za kalkulisanje, što oberučke prihvata većina ekipa.

Prvi su na testu poštenja pali Englezi i Škoti. Njihovu fudbalsku predstavu ne vredi komentarisati. Englezi će imati još jedan test, a on je u poslednjem kolu protiv Češke. Ako i tada odigraju nerešeno, svima će postati kristalno jasno da izbegavaju Nemce ili Francuze u osmini finala. Škoti su remijem na Vembliju došli u situaciju da protiv Hrvata igraju za prolaz dalje.

Engleska
foto: Profimedia

Austrija i Ukrajina igraju danas međusobni meč, a nerešen rezultat vodi obe selekcije u narednu rundu. Videćemo šta će se dešavati na terenu. Portugalu takođe treba "iks" u poslednjem kolu za opstanak na Euru...

Jasno je da ovakav sistem takmičenja hitno mora da se menja! Niko ne želi da gleda dosadne mečeve, a posebno ne one u kojima reprezentacije namerno igraju nerešeno.

Sve mutne radnje na Euru

* Engleska i Škotska odigrale nerešeno, što odgovara i jednima i drugima

* Ostrvski derbi završen sa dva šuta u okvir gol, toliko o želji za pobedom

* Kvota na "iks" na meču Austrija - Ukrajina iznosi mizernih 1,90

* Selektor Hrvata najavio da je cilj da izbegnu prvo mesto u grupi?!

* Dalić takođe izjavio da bi i pre meča prihvatili poraz od Engleske sa 1:0

Direktan okršaj za drugo mesto danas (18.00) između Ukrajine i Austrije, gde Ukrajincima i remi garantuje tu poziciju, a nerešeno odgovara i rivalu jer bi u tom slučaju verovatno otišao dalje kao trećeplasirani. Kvota na Ukrajinu je 3,40, na iks 2,00, a na Austriju 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - Austrija.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track