DA LI ĆE ON BITI PRVA ZVEZDA OLIMPIJSKIH IGARA? Mohamed Salah potvrdio da će igrati za Egipat u Tokiju
Foto: EPA/KHALED ELFIQI

dobre vesti

DA LI ĆE ON BITI PRVA ZVEZDA OLIMPIJSKIH IGARA? Mohamed Salah potvrdio da će igrati za Egipat u Tokiju

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Egipta Ahmed Megahed rekao je danas da će napadač Mohamed Salah ponovo pitati Liverpul da ga pusti da igra za reprezentaciju na predstojećim Olimpijskim igrama, uprkos tome što je engleski klub prvobitno odbio zahtev.

Kako je preneo Skaj, Liverpul će pustiti Salaha da igra za Egipat na Kupu afričkih nacija u januaru, pa ne želi da mu dozvoli i da odsustvuje sa priprema i početka sezone u Premijer ligi, u vreme trajanja Igara u Tokiju. Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta, a takmičenje u Premijer ligi počinje 13. avgusta.

Mohamed Salah
foto: Profimedia

Prema pravilima Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa), klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače na Olimpijske igre.

"Ne želim da kažem da je nemoguće da Salah učestvuje na Olimpijskim igrama, ali je teško. Tokom prethodnog boravka u reprezentaciji, Salah je pristao da predvodi olimpijski tim. Kontaktirali smo Liverpul povodom toga, oni su rekli da čekaju dozvolu, ali je na kraju zahtev odbijen pošto ne žele da izgube Salaha na početku sezone i u januaru", rekao je Megahed za egipatsku televiziju OnTajmSport.

"Ponovo smo razgovarali sa Salahom i rekao nam je da će ponovo pitati u klubu, da reši stvar i u naredna dva dana naći će način", dodao je on. Uprava Liverpula odbila je i zahtev Francuske da u olimpijskom timu bude Ibraima Konate.

Liverpul će početi pripreme za novu sezonu 12. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track