Prosinečki: Zvezda raj za nespremne

To kod Džaje nije moglo

Prosinečki: Zvezda raj za nespremne

Fudbal -
Praksu Dragana Stojkovića da u klub dovodi nepripremljene igrače nastavio i Vladan Lukić, što je izazvalo reakciju trenera Roberta Prosinečkog

Robi neće polovnjake.Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavom o najnovijem mogućem pojačanju Aliju Đalu, da mu je dosta dolazaka nespremnih fudbalera, jasno je pokazao da nije zadovoljan radom uprave. Isto tako, ove Robijeve reči mogle bi da se protumače kao da nije na istim talasnim dužinama s predsednikom Vladanom Lukićem.Besparica problem- Đalo je kratko s nama. Pitanje je da li mogu da ga ocenim za dva dana i da procenim da li je to to. Nije radio dva meseca. Zamara me to što je on jedan u nizu fudbalera koji u Crvenu zvezdu dolaze nespremni. Ima kvalitet, zanimljiv je, ali kada će biti spreman? - rekao je Robi, a potom sam dao odgovor:- Kad prvenstvo bude gotovo!

Očigledno je da Prosinečki želi da osveži igrački kadar, ali da mu teško pada besparica u klubu i činjenica da u Zvezdu dolaze nespremni fudbaleri. Poslednjih godina Crvena zvezda je bila pravi rehabilitacioni centar za igrače sumnjivog kvaliteta. Tu praksu počeo je nekadašnji predsednik Dragan Stojković, koji je dovodio povređene i nespremne fudbalere. Navijači Crvene zvezde i dalje se sećaju Marsela Salasa, Ernana Barkosa, Nenada Jestrovića, Aleksandra Trišovića... Istu praksu nastavio je i Vladan Lukić, ali je lista njegovih pojačanja daleko duža. U protekle tri sezone Marakanom je prodefilovao ogroman broj fudbalera, koji su u Zvezdu stigli nespremni, s viškom kilograma ili bez šanse da bilo gde pronađu uhlebljenje.Nekad biloSve to pokazuje u kakvom stanju se nalazi klub. To nije moglo dok je crveno-bele vodio Dragan Džajić. Crvena zvezda je tada bila respektabilan i cenjen klub, u evropskim okvirima.

Palasios
Palasios

Da Đalo ne bude PalasiosAliu Kabi Đalo najverovatnije neće ostati u Crvenoj zvezdi, iako ima određene kvalitete. Navijači crveno-belih se plaše da klub ne pogreši u proceni kao sa Vilsonom Palasiosom u leto 2007. Naime, tada je Vladimir Jugović na pripreme Crvene zvezde doveo mladog fudbalera iz Hondurasa. Tadašnji predsednik Dragan Stojković je procenio da Vilson traži veliku platu, pa je on otišao u Monako. Dovoljno je reći da je Vigan na prodaji Palasiosa Totenhemu zaradio 16 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track