NAJVEĆE IZNENAĐENJE DOSADAŠNJEG EP: Česi izborili četvrtfinale preko Holandije! Porazu "kumovao" crveni karton De Lihta VIDEO
Foto: EPA

evropsko prvenstvo

NAJVEĆE IZNENAĐENJE DOSADAŠNJEG EP: Česi izborili četvrtfinale preko Holandije! Porazu "kumovao" crveni karton De Lihta VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Češke plasirala se danas u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala u Budimpešti pobedila Holandiju sa 2:0.

Golove na Puškaš Areni postigli su Tomaš Holeš u 68. i Patrik Šik u 80. minutu.

U prvom poluvremenu Češka je igrala dobro i čvrsto i nije dozvolila Holandiji nijedan šut u okvir gola. Češka je imala dve dobre šanse, u 28. minutu kada je pokušao glavom Šik, a holandski golman dobro odbranio i u 38. minutu, kada je pokušao Antonin Barak, ali je Matejs de Liht u poslednjem trenutku blokirao šut i poslao loptu u korner.

Holandija je imala šansu u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je Patrik van Anholt šutirao pored stative.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Holandije, posle dodavanja Memfisa Depaja, čuvara se oslobodio Donijel Malen, našao se pred golom Češke i pokušao da obidje golmana, ali je Tomaš Vaclik uspeo da uhvati loptu.

Odmah na drugoj strani Česi su napali i bili u dobroj šansi preko Šika, kada je ispred njega na ivici šesnaesterca De Liht sklonio loptu rukom. Sudija Sergej Karasev mu je prvo pokazao žuti karton, ali je posle upotrebe VAR tehnologije isključio Holandjanina u 55. minutu.

Češka je posle toga imala inicijativu, a novu šansu napravila je u 64. minutu, kada je posle dodavanja Vladimira Coufala pokušao Pavel Kaderžabek, ali je njegov šut blokirao Denzel Damfris.

Češka je povela u 68. minutu golom Holeša. Prethodno je Barak izveo slobodan uradarac, Kalas je glavom vratio loptu na prvu stativu, tu je sačekao Holeš, koji je glavom poslao u mrežu.

Holandija nije imala rešenja u napadu, loše je igrala i nije uputila nijedan šut u gol Češke tokom cele utakmice. ; Konačan rezultat postavio je Šik u 80. minutu. Holeš je osvojio loptu i dodao do Šika, koji je bez problema poslao u levi donji ugao i postigao četvrti gol na turniru.

Češka će u četvrtfinalu 3. jula igrati protiv Danske u Bakuu.

1 / 13 Foto: EPA

Uskoro opširnije....

Tok meča:

90. minut - Utakmica je produžena za šest minuta.

85. minut - Novi žuti karton za nervozne Holanđane. Sada je požuteo De Jong.

80. minut - GOOOOOOOOOL - Pogodak sada postiže Patrik Šik, njegov četvrti na šampionatu.

78. minut - Novi pokušaj Čeha, zanimljivo je da Holanđani još uvek nemaju niti jedan šut u okvir gola svog protivnika.

73. minut - Sudija je dozvolio kratak prekid kako bi se igrači osvežili.

68. minut - GOOOOOOOOL! Češka vodi posle prekida.

64. minut - Damfriz sprečava čist gol. Žabek je izbio ispred gola Holanđana, imao otvorenu stranu, ali Damfriz je uklizao kada je bilo presudno i sprečio čist gol.

60. minut - Zakačio je loptu rukom Hamfriz, sudija je čekao asistenciju iz VAR sobe, ali odlučeno je da ne bude penal.

55. minut - De Liht je sprečio faulom opasnu kontru Češke i nakon reakcije iz VAR sobe dobio je crveni karton.

53. minut- Velika šansa za Holandiju, Malen je izašao sam na golmana Vaclika, nakon sjajnog dodavanja, hteo da ga predribla, ali ga je češki golman pročitao i uhvatio loptu.

50. minut- Dobra kontra Holandije ali je Dampfris upropastio lošim dodavanjem za Depaja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

45. minut - Završen je prvi deo igre.

38. minut - Najbolja šansa na meču. Barak je doša do lopte sa desne strane i probao iz prve u bliži ugao, ali De Liht je blokirao u poslednji čas i lotpa je otišla u korner.

Cela Puškaš arena gleda samo u nju.

24. minut - Zbog visoke temperature sudija je prekinuo igru i dozvolio igračima da se osveže.

22. minut - Ševčuk je centrirao po desnoj strani, probao je Suček u svom stilu iz drugog plana glavom, zakačio je lotpu i savladao Stekelenburga, ali lopta je prošla pored desne stative gola Holanđana. Propala je najbolja šanasa na meču za Čehe.

Uefa promenila pravila zbog nemira u Budimpešti.

13. minut - Posle druge lopte De Lihta Hamfris je pretrčao golmana i odbrambenog fudbalera Češke, ali je bio neprecizan u odsudnom trenutku.

8. minut - Prva šansa na meču. Izveli su kombinaciju igrači Holandije, lopta je preskočila Vaclika, vratio je De Liht do De Jonga koji je nije zahvatio na pravi način i promašio je prazan gol. Nakon gledanja snimka utvrđeno je da je fudbaler Juventusa bio u ofsajdu.

Veliki nemiri u prestonici Mađarske pred početak meča.

1. minut - Utakmica je počela!

Sastavi:

Holandija, Češka
foto: Flešskor

Pobednik ovog okršaja u četvrtfinalu odmeriće snage sa Dancima koji su juče ubedljivo savladali selekciju Velsa.

Holandija je sa perfektnim učinkom stigla do nokaut faze, pošto su ostvarili sve tri pobede u grupi. Prvo su savladali Ukrajinu (3:2), zatim Austriju (2:0) i na kraju Severnu Makedoniju (3:0). Sa devet bodova i gol razlikom 8:2, jedna su od najboljih reprezentacija na turniru.

Što se Češke tiče, oni su u nokaut fazu stigli kao trećeplasirana ekipa iz svoje grupe. Pobedili su Škotsku 2:0, remizirali sa Hrvatskom 1:1 i izgubili od Engleske 0:1. Češka je na poslednje dve utakmice savladala Holandiju, 2014. i 2015. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prethodno je Holandija imala tri vezane pobede nad Češkom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track