EVROPA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA! Ronaldo i Portugalci idu kući! Veliki derbi Belgije i Italije u četvrtfinalu EP (VIDEO)
Foto: EPA

evropsko prvenstvo

EVROPA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA! Ronaldo i Portugalci idu kući! Veliki derbi Belgije i Italije u četvrtfinalu EP (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Sevilji pobedila branioca titule, selekciju Portugala sa 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Torgan Azar u 42. minutu.

Belgija će u četvrfrfinalu igrati protiv Italije, koja je u subotu nakon produžetka slavila protiv Austrije sa 2:1.

Oprezno su igrale obe ekipe u prvom poluvremenu i nije bilo mnogo uzbudjenja, a Belgija je povela u 42. minutu. Azar je dobio lotpu na oko 20 metara od gola i sjajnim udarcem je savladao Ruija Patrisija.

Portugal je u nastavku imao bolje šanse, dobru priliku imao je Diogo Žota, Rafael Gerero je pogodio i stativu, ali ta selekcija nije uspela da zatrese mrežu Belgije.

Ono što je zabrinjavajuće za selekciju Belgije je to što je Kevin de Brujne zbog povrede morao da napusti teren početkom drugog poluvremena.

Belgija je slavila u sva četiri meča na ovom Evropskom prvenstvu, a trenutno je u seriji od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Četvrfinalni meč Belgija - Italija na programu je 2. jula u Minhenu.

1 / 19 Foto: EPA

Tok meča:

Kraj meča!

90. minut - Utakmica je produžena za pet minuta.

84. minut - STATIVA! Gereo je naleteo na loptu, opalio iz prv po zemlji, ali pogodio je samo okvir gola.

83. minut - Probao je Ruben Dijaš glavom posle kornera Bruna Silve, ali sjajna odbrana Tiba Kurtoe koji je pokazao kakav refleks ima.

80. minut - Probao je glavom Andre Silva, ali lopta ide preko gola.

77. minut - Zakuvalo se na terenu. Zakačio je Pepe Lukakua zbog čegha je krenula opšta frka na terenu. Srećom, sve se brzo smirilo.

Portugal, Belgija
foto: EPA

72. minut - Žuti karton za Belgijance, tačnije za Vermalena zbog faula nad Feliksom.

68. minut - Po ko zna koji put probao je Renato Sančez iz daljine, ali bezuspešno.

62. minut - Probao je Bruno Fernades sa velike udaljenosti, ali neprecizno. Ređaju se šanse za Portugalce, ali još uvek su bez gola.

61. minut - Probao je Žoao Feliks glavom posle centaršuta sa leve strane, ali pravo u Kurtou.

59. minut - Najbolja šansa za Portugal na meču. Dupli pas Ronalda i Daloa, pa pas u šesnaesterca do Žote koji je opalio na prvu, ali lopta ide preko gola.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Pogledajte gol Azara iz drugog ugla.

Završen je prvi deo igre.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za jedan minut.

45. minut - Žuti karton za Palinju nakon faula nad Kevinom De Brujneom.

42. mintu - GOOOOOOOOOOL - Torgan Azar sjanim šutem donosi prednost Belgiji. Sjajan pogodak. Ovo je njegov osmi gol u dresu reprezentacije Belgije.

37. minut - Posle dosta mirnih minuta konačno prilika. Probao je sebični Menije spoljnom nakon prodora sa desne strane, ali je lopta otišla preko prečke. Iznervirali su se saigrači jer je imao dosta boljih opcija od ove.

Imaju i Belgijanci svoju misicu.

25. minut - Najbolja šansa na meču. Probao je šut Ronaldo iz prekida sa 20 metara, odbranio je Kurtoa, lopta se odbila do Žote koji je probao glavom, ali ustao je na vreme i uhvatio "živu" loptu.

22. minut - Probao je Renato Sančez po zemlji sa više od 20 metara, ali dosta je to bilo neprecizno. Meč obiluje jakim duelima i sa veoma malo dinamike.

10. minut - Prvi pokušaj Belgijanaca. Probao je Lukaku iz okreta, ali dosta neprecizno i preko gola.

6. minut - Prva prilika na meču. Probio je Renato Sančez, dodao do Žote koji je probao levom u kontra ugao, ali lopta je prošla par centimetara od leve stative gola Belgije.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Portugal, Belgija
foto: Flešskor

Pobednik iz ovog duela odmeriće snage sa italijom koja je juče posle produžetaka eliminisala selekciju Austrije.

Belgijanci su blagi favoriti u ovom okršaju, verujući bukmejkerima. Oni su grupu završili kao lideri sa tri pobede u isto toliko okršaja. Belgijanci su lako izašli na kraj sa Rusima, Fincima i Dancima.

Nešto teže bilo je Portugalu koji je bio na pragu eliminacije, ali je Ronaldo sa dva gola sa penala spasao svoju selekciju. Ubedljivo su Portugalci savladali Mađare, ali onda su ih Nemci "odučili" od fudbala. Ipak, bod sa Francuzima bio im je dovoljan za prolaz u osminu finala.

Što se međusobnih okršaja tiče, u jedanaest duela većinom je bilo nerešeno. Po tri pobede obe selekcije i čak pet nerešenih mečeva. Da li to znači da i danas možemo da očekujemo produžetke ili penale?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track