AJFONAC SUDI UTAKMICU IZMEĐU BELGIJANACA I ITALIJANA: Slovenac Slavko Vinčić je hapšen sa starletom Tijanom Ajfon
Foto: EPA/PETER POWELL, Damir Dervišagić

ludilo

AJFONAC SUDI UTAKMICU IZMEĐU BELGIJANACA I ITALIJANA: Slovenac Slavko Vinčić je hapšen sa starletom Tijanom Ajfon

Fudbal -

UEFA nema ništa protiv što je arbitar iz Maribora bio povezivan sa drogom i prostitucijom

Derbi utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva odigraće selekcije Italije i Belgije. Zanimljivo, meč u Minhenu koji će biti igran u petak od 21.00 čas sudiće Slavko Vinčić, arbitar iz Slovenije koji se krajem maja prošle godine našao na stupcima crne hronike u regionu, jer je bio povezan sa elitnom prostitucijom.

Slavko Vinčić
foto: Profimedia

Slovenački sudija koji uživa veliko poverenje UEFA, uprkos velikom skandalu u koji je bio upleten, sudiće drugu utakmicu na EP. Prvo je vodio susret između Španije i Švedske (0:0) u Sevilji, a sudiće četvrtfinale između Italijana i Belgijanaca.

Tijana Ajfon
foto: Dragana Udovičić

Slavko Vinčić (41), inače inženjer telekomunikacija po struci i otac dvoje dece, priveden je od strane policije BiH krajem maja 2020. godine zajedno sa starletom Tijanom Ajfon u akciji "Kristal". Bio je učesnik "zabave" u Suvom Polju kod Bijeljine gde je policija privela 36 osoba. Prilikom pretresa pronađeno je deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopova i više od 10.000 evra.

Slavko Vinčić
foto: EPA/PETER POWELL

Slavko Vinčić dao je izjavu u policiji, tvrdeći da nije učestvovao u orgijama sa poznatom starletom i da se slučajno našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ispitan je kao svedok i navodno nije imao ništa sa uhapšenima.

Zahvaljujući dobrim advokatima, fudbalski sudija iz Maribora uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije. Uprkos činjenici da mu se ime provlačilo u negativnom kontekstu po medijima, to nije smetalo UEFA da mu poveri arbitražu na ovako važnoj utakmici na EP, kakav je susret Belgije i Italije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track