ZVEZDIN DOBRI SIN SRĐAN BABIĆ: Tih i miran, kapitalac za Ligu šampiona, idealan partner Aleksandru Dragoviću!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

VELIKO POJAČANJE

ZVEZDIN DOBRI SIN SRĐAN BABIĆ: Tih i miran, kapitalac za Ligu šampiona, idealan partner Aleksandru Dragoviću!

Fudbal -

Povratnik iz Portugala radom na pripremama i kvalitetnom predstavom protiv Arisa pokazao da će u novoj sezoni biti uzdanica trenera Dejana Stankovića

Tiho i bez velike pompe Srđan Babić se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu sa pozajmice iz portigalske ekipe Famalikao. Visoki i snažni štoper, član zlatne generacije sa Novog Zelanda, produžio je ugovor sa crveno-belima do juna 2023. godine.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nenametljiv, miran i tih, kao i godinama ranije pojavio se Srđan Babić na prozivci Dejana Stankovića. Ekipa je otišla na pripreme u Austriju, a korpulentni momak iz Republike Srpske je već na prvim treninzima pokazao stručnom štabu sve ono što je o njemu govorio generalni direktor Zvezdan Terzić. Zanimljivo, neki navijači su mu preko društvenih mreža zamerali što se ne smeje i što je vazda, stalno ozbiljan.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da se radi o kapitalnom pojačanju za Ligu šampiona i da će odlazak Nemanje Milunovića biti bez problema prevaziđen, potvrdio je Srđan Babić u prvoj jakoj kontrolnoj utakmici u Austriji. Na meču protiv zvanično treće ekipe prvenstva Grčke Arisa, Srđan Babić bio je strelac gola glavom posle prekida, a ono što je još važnije odigrao je u odbrani bez greške.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Autoritativan, hladan i siguran na lopti, odmeren u duelu, besprekoran u skoku i što je još važnije na poziciji levog štopera. Već sada deluje da će Srđan Babić biti izuzetno kompatabilan sa Aleksandrom Dragovićem, koji bi uskoro trebalo da se priključi ekipi.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pohvale koje su javno došle iz usta trenera Dejana Stankovića posle utakmice sa Arisom pokazale su da Crvena zvezda više nego ozbiljno računa na Srđana Babića.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa druge strane generalni direktor prvaka države Zvezdan Terzić u izjavi za Kurir nije želeo previše da hvali visokog i snažnog štopera, otkrivši nam da ga je tokom cele sezone pratio u Portugalu:

- Mnogo je Babić napredovao u prethodnoj sezoni. Duplo je bolji, nego što je bio kada je otišao u Portugal.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

U nedavnom intervjuu za Kurir Srđan Babić je detaljno objasnio koliko mu je prijalo igranje u ligi Portugala. Tamo je i zapao za oko skautima Brage, ali njihova ponuda od 1.300.000 evra nije po proceni ljudi iz Crvene zvezde bila dovoljna za transfer. Gledajući po svemu u Austriji čini se da je procena čelnika šampiona bila više nego dobra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track