NORVEŽANIN OHI POTPISAO ZA ZVEZDU: Ali, na Marakanu stiže tek 1. januara, crveno-beli još traže "devetku" za Ligu šampiona
Foto: www.crvenazvezdafk.com

dobar posao

NORVEŽANIN OHI POTPISAO ZA ZVEZDU: Ali, na Marakanu stiže tek 1. januara, crveno-beli još traže "devetku" za Ligu šampiona

Fudbal -

Prvak države doveo robusnog napadača bez obeštećenja

Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Ohijem Omojiužanfom na tri godine, a napadač će član crven-belih postati tek u januaru 2022. godine. To znači, da prvak i dalje traga za napadačem koji će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i biti konkurencija Milanu Pavkovu.

Ohi Omojiužanf, Ohi
foto: Profimedia

Crvena zvezda iskoristila je činjenicu da Ohiju ugovor sa Moldeom ističe za šest meseci, pa ga je dovela bez obeštećenja. Ohi ima norveški pasoš, majka mu je Norvežanka, a otac Nigerijac. Za reprezentaciju Norveške odigrao je jednu utakmicu.

Ohi je ove sezone jedan od najkvalitetnijih fudbalera norveškog prvenstva, o čemu govori podatak da je ubedljivo prvi strelac lige, jer je na 11 mečeva postigao 13 golova. Visok je 188 centimetara, nezaustavljiv i sposoban da iz gotovo svake pozicije postigne pogodak, nema sumnje da će predstavljati pravo pojačanje. Transfermarkt njegovu vrednost procenjuje na 1.000.000 evra.

Ohi Omojiužanf, Ohi
foto: Profimedia

Ohi je nekoliko puta prethodnih dana napomenuo da odlazi iz Norveške i da će preći u jedan veliki klub.

- Igram u ovoj ligi još od 16. godine, kada sam debitovao za Lilestrem. Sada imam 27 godina i bilo bi zabavno da se oprobam negde drugo - rekao je Ohi.

Ohi je rođen 10. januara 1994. godine u Oslu. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Norveške, a 2017. godine debitovao je i za A tim. Fudbalski se školovao u mlađim kategorijama Homlije, a afirmaciju je potom sticao u: Lilestormu (95 utakmice i 12 golova), Jervu (35 utakmica i 18 golova), Stabeku (100 utakmica i 38 golova). U potpunosti je pažnju na sebe skrenuo u Moldeu u kom je do današnjeg dana na 84 meča postigao 46 pogodaka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track