Zvezda gubila 0:2, pa remizirala sa Radom 2:2

Crveno-beli imali igrača više od 25. minuta

Zvezda gubila 0:2, pa remizirala sa Radom 2:2

Fudbal -
U 2.000 po redu prvenstvenom meču Crvena zvezda se spasla bruke na Marakani. Posle 0:2, sa igračem više došla samo do remija sa Radom

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde i Rada igrali su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 (0:2), u preostaloj utakmici 2. kola Superlige Srbije. Posle jučerašnjeg debakla Partizana protiv Donjeg srema, Zvezda se jedva spasla bruke. Na poluvremenu je gubila protiv fudbalera Rada sa 2:0, na stadionu Marakana, uprkos tome što je u 25. minutu ostala sa igračem više. Do izjednačenja je došla u drugom delu utakmice, ali nije imala snage za pobedu.

Ovo je prvo prvenstveno kolo u kome su, inače, crveno-beli igrali jubilarnu 2.000 po redu prvenstvenu utakmicu. Crveno-beli su se obrukali pred oko 10.000 navijača na Marakani osvojivši samo bod, iako su od 26. minuta imali igrača više nakon što je defanzivac "građevinara" Pantić zaradio drugi žuti karton.

Oslabljeni Rad očitao je u prvom poluvremenu pravu lekciju favorizovanom domaćinu i sa desetoricom postigao dva gola, a dvostruki strelac bio je mladi reprezentativac Nemanja Kojić u 33. i 45. minutu nakon grešaka protivničke odbrane. Kojić je, na asistenciju bivši igrača Zvezde Slavka Perovića našao pred Bajkovićem i sa desetak metara plasirao loptu u gol. Rad je na 2:0 povisio u produžetku poluvremena. Strelac je ponovo bio Kojić.

Izabranici trenera Roberta Prosinečkog zaigrali su angažovanije u nastavku meča i preuzeli inicijativu, međutim, nisu uspeli da naprave preokret, već su izborili "mizeran" remi protiv tima koji je ogromnim požrtvovanjem ostvario veliki uspeh.Oslabljeni Rad mogao je do podviga i sva tri boda, ali je tri minuta pre kraja Perović šutirao za malo pored gola. Tako su već na početku sezone dva najveća srpska kluba zaradili žestoke "šamare". Šampion Partizan je u subotu ponižen porazom od debitanta u eliti Donjeg Srema iz Pećinaca (2:1), a Crvena zvezda je večeras kod kuće sa igračem više teškom mukom iščupala bod, kojim može da bude još i zadovoljna, s obzirom na dešavanja na terenu.

Tuča i hapšenjePred početak susreta uhapšeno je tridesetak gostujućih navijača zbog kršenja javnog reda i mira. Kurir nezvanično saznaje da je hapšenju prethodila masovna tuča.- U tuči u Ulici vojvode Stepe lakše su povređeni jedan navijač Rada i jedan policajac. Zbog kršenja javnog reda i mira privedena je veća grupa navijača - kaže izvor blizak policiji.Revolt zbog hapšenja kolega navijači Rada iskazali su tako što su u toku utakmice napustili tribine Marakane.

Crvena zvezda - Rad 2:2 (Milivojević 51, Lazović 73 - Kojić 33, 45+1) Odigrano ranije danas: Jagodina - OFK Beograd 1:0. Odigrano u petak: Radnički Kragujevac - Novi Pazar 1:1. Odigrano u subotu: Hajduk - Radnički Niš 1:2, Smederevo - Javor 0:5, Spartak - Vojvodina 0:1, BSK - Sloboda 1:0, Donji Srem - Partizan 2:1.

Tabela: Donji Srem i Jagodina po 6 bodova, Novi Pazar, Rad i Vojvodina po 4, Partizan, Javor (-1), Sloboda, Radnički Niš i BSK po 3, Crvena zvezda (-1), Radnički Kragujevac i Smederevo po 1, Hajduk, OFK Beograd i Spartak 0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track