RONALDO JE ZBOG NJEGA POLUDEO Sudija o kom bruji ceo svet: Osakatio Dance, a pre 3 meseca se izvinjavao zbog greške u Beogradu!
Foto: Profimedia

NIJE MU PRVI PUT

RONALDO JE ZBOG NJEGA POLUDEO Sudija o kom bruji ceo svet: Osakatio Dance, a pre 3 meseca se izvinjavao zbog greške u Beogradu!

Fudbal -

Holandski sudija Dani Makeli je tema dana u svetskoj fudbalskoj javnosti.

Holanđanin je u polufinalnom duelu između Engleske i Danske dosudio kontroverzan jedanaesterac u finišu prvog produžetka u korist domaćina i tako podigao veliku prašinu.

Neposredno pre penala na terenu su bile dve lopte, ali sudija nije prekinuo igru. U nastavku akcije Sterling je naivno pao, a Makeli je pokazao na belu tačku. Bio je to momenat koji je obeležio meč i odlučio pobednika.

Zanimljivo, ovo nije prva velika greška koju je Makeli napravio ove sezone.

Naime, karjem marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru sastali su se u Beogradu Srbija i Portugal. U samom finišu meča, pri rezultatu 2:2, Kristijano Ronaldo poslao loptu iza leđa golmana Dmitrovića, a štoper naše reprezentacije Stefan Mitrović je izbio loptu nakon što je ona celim obimom prešla gol liniju. Makeli nije priznao gol Portugalcima, iako se jasno videlo da je lopta prešla liniju. Ronaldo je zbog toga pobesneo, a Holanđanin mu je zbog prigovora pokazao i žuti karton.

Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Nakon meča sudija se izvinjavao Portugalcima.

"Izvinjavam se portugalskom selektoru i igračima zbog onoga što se dogodilo. Naporno radimo kako bismo doneli prave odluke. U svim smo vestima i to nam nikako ne odgovara", rekao je tada Makeli.

Greška mu je oproštena, ali lekciju nije naučio... Ponovo je u svim vestima...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track