DANSKI NAPADAČ ZARADIO NEVIĐENO BOGATSTVO, ALI NE OD FUDBALA Mnogi su bili šokirani kada su videli njegovo ime na Forbsovoj listi!
Foto: Profimedia

kakav car

DANSKI NAPADAČ ZARADIO NEVIĐENO BOGATSTVO, ALI NE OD FUDBALA Mnogi su bili šokirani kada su videli njegovo ime na Forbsovoj listi!

Fudbal -

Verovali ili ne, Danski reprezentativac Martin Brajtvajt jedan je od najbogatijih sportista na svetu.

Mnogi su bili iznenađeni kada su na Forbsovoj listi ugledali ime fudbalera Barselone.

Ovaj 30-godišnji Danac u Barseloni zarađuje oko četiri miliona evra po sezoni, a među najbogatijim je sportistima. Jasno je da se nije toliko obogatio od plate i marketinga, već zahvaljujući sjajnom osećaju za biznis.

Madridska Marka otkriva da je Brajtvajt sa ujakom pokrenuo biznis sa nekretninama u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas njegova kompanija vredi više od 250 miliona dolara, a počeli su 2017. godine sa ulaganjem od 850 hiljada dolara.

"Prvu kuću sam kupio sa 22 godine u Francuskoj. Znao sam da joj moram podići vrednost i zatim je pretvoriti u zgradu. Fudbalska karijera ima svoj kraj i želeo sam da svojoj 'porodici osiguram prihode u budućnosti. Moj ujak je u tom poslu, pa mi je bilo prirodno da i ja uđem u taj svet", rekao je Brajtvajt.

Danski fudbaler je sa suprugom vlasnik i jednog restorana zdrave hrane u Barseloni, kao i uspešnog modnog brenda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track