VEST HEM OZBILJNO ZAGRIZAO ZA MILENKOVIĆA: Štoper Fjorentine uskoro u Londonu, MOJES rekao da mu dovedu Srbina
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

čekićar

VEST HEM OZBILJNO ZAGRIZAO ZA MILENKOVIĆA: Štoper Fjorentine uskoro u Londonu, MOJES rekao da mu dovedu Srbina

Fudbal -

U Firencu stigla ponuda kluba iz Londona za Nikolu Milenkovića vredna 25 miliona evra, uskoro počinju pregovori

Reprezentativac Srbije i odbrambeni fudbaler Fjorentine Nikola Milenković (23), obavešten je da je u Firencu stigla ponuda engleskog Vest Hema za njegov transfer, saznaje Kurir. Nezvanično, "čekićari" su za visokog štopera spremni da plate 16 miliona evra, a prema pisanju lokalnog lista iz Firence "Nacione", čelnici Fjorentine očekuju bar 25 miliona.

Nikola Milenković
foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Već četiri godine Milenković nosi dres "ljubičastih", za koje je odigrao 105 utakmica i postigao 10 golova. Ugovor sa Fjorentinom mu ističe narednog leta. Popularni Bleki i njegov saigrač Dušan Vlahović, trenutno se nalaze u Beogradu. Formu održavaju vežbanjem kod kondicionog trenera Andreje Milutinovića, kako bi spremni dočekali prozivku, a potom i pripreme sa Fjorentinom.

Nikola Milenković
foto: Profimedia

Nikola Milenković skautiran je od strane engleskih klubova, pa su ga pratili pored Vest Hema i Mančester junajted, Čelsi i Totenhem. Od italijanskih klubova merkali su ga Inter, Milan, Juventus, Roma i Napoli. Srbin je u Firencu stigao 2017. godine iz Partizana u transferu koji je iznosio 5,1 miliona evra. Trener Vest Hema Dejvid Mojes oduševljen je Milenkovićem i rekao je upravi da je to igrač po njegovom ukusu za poslednju liniju tima u Premijer ligi.

Dejvid Mojes

Novinar Kurira zatekao se na novobeogradskom Savskom keju i prisustvovao sceni između Nikole Milenkovića i jednog mališana, Lazara Ličine iz Batajnice.

- Možemo li da se slikamo - pitao je dečak Blekija, koji mu je uzvratio:

Nikola Milenković
foto: Privatna Arhiva

- Može, ako navijaš za Partizan!

Kurir sport/L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track