NEĆE BITI ODUŠEVLJEN KEJNOM, STERLINGOM, INSINJEOM... On večeras sudi finale na Vembliju, ali to mu nije primarni posao!
Foto: Profimedia

arbitar milioner

NEĆE BITI ODUŠEVLJEN KEJNOM, STERLINGOM, INSINJEOM... On večeras sudi finale na Vembliju, ali to mu nije primarni posao!

Fudbal -

Bjorn Kujpers godinama važi za jednog od najpoznatijih fudbalskih sudija, ali to nije njegovo jedino zanimanje. Takođe, Holanđanin je dobio tu čast da večeras sudi veliko finale Evropskog prvenstva na Vembliju između Italije i Engleske.

Holanđanin zarađuje milione zahvaljujući sopstvenom biznisu, lancu supermarketa pod nazivom „Jumbo“. Upravo zbog toga Kujpers nije impresioniran statusom i imućstvom brojnih zvezda u modernom fudbalu.

Bogatstvo ovog 45-godišnjeg sudije 2016. godine procenjeno je na čak 11.5 miliona funti, dok profit njegove kompanije svake godine iznosi između dva i tri miliona, što ga čini najbogatijim arbitrom na svetu.

Fudbal, Sudija, Bjorn Kujpers

Priča o lancu njegovih supermarketa u Holandiji prilično je poznata, a Kujpers i pored velikog posla koji ga čeka kod kuće još uvek deli pravdu na fudbalskim utakmicama.

Kujpers je toliko uspešan u biznisu sa supermarketima da ima dovoljno novca da sponzoriše vozača Formule 1 Marka Ferštapena, pobednika Velike nagrade Austrije i svog zemljaka na čijoj kacigi se nalazi i ime njegove firme.

Međutim, ono čime se Kujpers najviše ponosi ne tiče se fudbala, ali ni imperije supermarketa, već onoga što se nalazi u njima. Naime, u pitanju je mašina za prikuljanje praznih flaša koju je Kujpers sam izmislio.

Fudbal, Sudija, Bjorn Kujpers

Kujpers je sudio mnoge velike mečeve.

Delio je pravdu i u finalu Lige šampiona 2014 godine, kada je u "Madrilenju" Real savladao Atletiko sa 4:1. Po ekipu Čolo Simeonea bio je srećnije ruke u finalu Lige Evropa 2017 godine, kada su u finalu savladali Marsej sa 3:0

Na prošlogodišnjem Mundijalu u Rusiji, bio je od naboljih sudija i delio je pravdu na nekim od najbitnih mečeva. A, dobro ga pamte i domaći navijači jer je delio pravdu na čuvenoj utakmici Crvene zvezde sa Bajernom u Ligi šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track