NI VAR NE POMAŽE! Nišlije besne nakon Subotice: Sudijama poput Lukića nije mesto u srpskom fudbalu!
Foto: Radnički Niš

SUPERLIGA SRBIJE

NI VAR NE POMAŽE! Nišlije besne nakon Subotice: Sudijama poput Lukića nije mesto u srpskom fudbalu!

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je danas da je sudija Lazar Lukić "na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju" i "brutalno pokrao" klub sa Čaira na utakmici protiv Spartaka iz Subotice.

Fudbaleri Spartaka i Radničkog odigrali su juče nerešeno 1:1, u prvom kolu Super lige Srbije.

Oba gola su data iz penala, nakon intervencije iz VAR sobe. VAR je intervenisao i u prvom poluvremenu, kada je poništen gol japanskog fudbalera iz Radničkog Rioeija Mićibućija.

"Ukoliko neko prisvoji VAR sobu, kao što je na utakmici Radničkog i Spartaka iz Subotice sinoć to uradio Lazar Lukić, onda VAR gubi svoju poentu i postaje alibi za takve koji su već naneli ogromnu štetu srpskom fudbalu", navodi se u saopštenju Radničkog.

"Zbog toga što se Radnički bunio protiv sudija poput Lukića i bio protiv njegovog opstanka na listi sudija, Lukić je na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju i nastavio da nanosi ogromnu štetu srpskom fudbalu", dodaje se u saopštenju.

Klub sa Čaira je istakao da "sudijama poput Lukića, koji su nestručni i osvetoljubivi, nije mesto u srpskom fudbalu".

"Sada je jasno i zašto su se pojedinci, kojima smeta Radnički, borili za njegov opstanak na listi sudija. Očigledno je da sada vraća tim istima, tako što nanosi štetu Radničkom", dodaje se u saopštenju.

Radnički je istakao da se "ni na jednom snimku ne vidi kod poništenog gola da je igrač Radničkog (Mićibući) igrao rukom".

"Takođe, i prilikom obaranja štopera Radničkog Vujadinovića u prvom poluvremenu nije dosudjen penal, iako je bilo više nego vidljiva 'španska kragna' koju je dobio naš igrač. Lukić iz VAR sobe to nije video, ali je zato sve što se nije dogodilo 'video'", naveo je Radnički.

"I kao vrhunac ove utakmice je, na kraju, u drugom poluvremenu uz smešnu intervenciju Lukića iz VAR sobe sviran penal za Spartak. U toj akciji sudije nisu dosudile čist ofsajd igrača Spartaka", dodaje se.

Iz niškog superligaša su istakli da je sudija Lukić "imao niz grešaka kojima je oštetio Radnički".

"Po VAR protokolu, u ovakvim situacijama ne sme da se zove sudija zato što je on procenio da to nije penal, već se zove samo kad sudija ne vidi, a bude čist penal", naveo je Radnički.

Radnički je dodao i da je sudija Lukić "bio izuzetno zauzet" tokom utakmice da, pre svega, "obesmisli VAR tehnologiju", a kao dokaz za to je naveo da je skoro 20 minuta meča utrošeno na "razna čekanje kvazi odluka iz VAR sobe".

"Radnički zahteva od sudijske komisije i njihovog novoizabranog predsednika Dejana Filipovića da nam pokažu snimak na kome se vidi da naš igrač igra rukom jer to gledaoci utakmice nisu mogli da vide na snimku. U svakom slučaju, sudija Lukić je brutalno pokrao Radnički u prvoj utakmici Super lige", zaključuje se u saopštenju Radničkog.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track