KORONA DESETKOVALA KAIRAT: Banjak i golman Pokatilov ne igraju protiv ZVEZDE, rezultate testova čekaju Kante i Abiken!
Foto: Partizan.rs

ozbiljni problemi

KORONA DESETKOVALA KAIRAT: Banjak i golman Pokatilov ne igraju protiv ZVEZDE, rezultate testova čekaju Kante i Abiken!

Fudbal -

Dvojica fudbalera šampiona Kazahstana pozitivna na virus kovid 19, još dvojica bi mogli da propuste utakmicu

Dvojica fudbalera Kairata imaju koronu i neće igrati protiv Crvene zvezde u sredu, u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. To su strelac drugog gola Maki Banjak i golman Stas Pokatilov. Oni nisu ni došli u Beograd, dok su zbog sumnje da su zaraženi testove radilili Hose Kante, još jedan strelac iz prvog meča, te Ajbol Abiken koji je bio planiran da počne revanš meč.

Loi Dioni
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ovo je veliki udarac za prvaka Kazahstana jer su Banjak i Pokatilov bili među najboljim fudbalerima u prvoj utakmici između dva tima. Ekspedicija Kairata stigla je u ponedeljak ujutro u Srbiju, u ranim jutarnjim satima.

Delije
foto: Starsport©

Sa druge strane, Crvena zvezda neće moći da računa na podršku navijača, što može da predstavlja ozbiljan problem za izabranike Dejana Stankovića. Zbog kazne UEFA, tačnije vređanja Zlatana Ibrahimovića na meču protiv Milana, crveno-beli su kažnjeni sa dve utakmice igranja bez publike. Opet, popularna Marakana neće bit sablasno prazna, jer će na tribine moći da uđu dečaci i devojčice uzrasta do 14 godina, uglavnom iz raznih škola fudbala, uz pratnju svojih trenera.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda i Kairat igraju u sredu od 20.30 časova na stadionu "Rajko Mitić", revanš utakmicu. U prvom meču Kazahstanci su slavili rezultatom 2:1. Pravilo gola u gostima više ne važi, a Zvezdi je za prolaz dalje potreban trijumf od 2:0, 3:1, 4:2...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track