HRVATSKI MEDIJI O UTAKMICI U BEOGRADU: Zvezda kiksnula na Marakani! Dinamo će veće muke imati s Legijom nego sa ove dve ekipe
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

zanimljivo

HRVATSKI MEDIJI O UTAKMICI U BEOGRADU: Zvezda kiksnula na Marakani! Dinamo će veće muke imati s Legijom nego sa ove dve ekipe

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su u utorak uveče nerešeno 1:1 sa Šerifom, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Hrvatski mediji su opširno izvestili sa ove utakmice. Razlog je sasvim jasan, pobednik ovog dvomeča potencijalni je rival Dinama iz Zagreba u 4. kolu kvalifikacija. Naravno, pod uslovom da "Modri" izađu kao pobednici u dvomeču sa Legijom iz Varšave.

"Crvena zvezda kiksnula na Marakani, dvoboj s Dinamom pod upitnikom!", naslov je Večernjeg lista.

"Gosti su poveli u 33. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara, a strelac je bio Frenk Kastaneda. Zvezda je uspela da izjednači u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1), nakon gužve u 16-ercu francuski napadač Luis Dioni je spremio loptu u mrežu iz neposredne blizine. Crvena zvezda je u 58. minuti ostala s igračem manje nakon što je Gabonac Gejlor Kanga zaradio drugi žuti karton", piše ovaj portal.

"Srpski prvak kiksao na putu prema Dinamu u Ligi šampiona", piše Index.hr.

"Šerif je poveo u 33. minuti golom Frenka Kastanede. Šerifov kapiten lepo je postigao gol iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Prebacio je zid i prevario Zvezdinog golmana i kapitena Milana Borjana. Borjan je ostao na sredini gola i nije dobro reagovao na udarac Kolumbijca. Crvena zvezda izjednačila je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Luis Dioni je postigao gol za 1:1 posle niza kikseva gostujuće obrane. Francuz je s nekoliko metara pogodio praznu mrežu za izjednačenje. Moldavski prvak predstavio se u pozitivnom svetlu i odigrao kvalitetnu utakmicu", zaključuje Index.

"Pred više od 20 hiljada ljudi Šerif neporažen u Beogradu, Zvezda dobila i crveni", naslovio je vest Jutanji list.

"Preko 20.000 gledalaca našlo se na tribinama stadiona Rajka Mitića, popularne Marakane. Očekivalo se da će domaćin od prve minute jurnuti prema vratima grčkog golmana Atanasiadisa, ali su gosti pokazali da nisu nimalo bezazlena ekipa. Naprotiv, velikim trčanjem pravili su dosta problema prvaku Srbije. Prvih pola sata bili su bolji suparnik, imali su nekoliko zanimljivih pokušaja, ali bez prevelike opasnosti po Borjana. Najveću je priliku promašio Dioni za Zvezdu, traljavo je pucao s par metara.

I onda šok, u 33. minuti Kastaneda je izveo slobodan udarac, Kolumbijac je prebacio zid i prevario Borjana, koji je mogao i bolje da interveniše. Usledio je pritisak domaćina, Kanga je bio središnja figura svih napada, jednom je sjajno pucao, ali mu je Atanasiadis sjajno obranio, da bi tri minute kasnije Grk teško pogrešio i poklonio izjednačenje domaćinu. Promašio je loptu nakon ubačaja s leve strane, ona se odbila do usamljenog Dionija, kojem zaista nije bilo teško ubaciti s dva metra u praznu mrežu.

U nastavku su domaći ostali s desetoricom jer je Kanga u 57. minuti zaradio drugi žuti, pokušavala je Zvezda stići do prednosti, no velikih prilika nije bilo, a Šerif je odigrao taktički nediscipliniranije, nekoliko puta su imali priliku u kontri, ali Traore i Kolovos nisu ispoštovali saigrače u boljim pozicijama", prenosti Jutarnji.

Utakmici na stadionu "Rajko Mitić" pažnju je posvetio i portal 24sata, uz naslov "Zvezda u Beogradu s igračem manje remizirala sa Šerifom".

"Kuglice u Nionu su spojile pobednika dvoboja Dinamo/Legija s boljim iz dvoboja Crvene zvezde i Šerifa. 'Modri' će u sredu od 20 sati istrčati na teren, a Zvezda je svoju prvu utakmicu odigrala u utorak. I razočarala svoje navijače. Moldavski Šerif izvukao je remi (1-1) na paklenom gostovanju u Beogradu. I to, u najmanju ruku, zaslužen. Nije to bila dobra predstava 'crveno-belih' koji su verovatno očekivali da će već kod kuće osigurati potencijalnu utakmicu s hrvatskim prvakom, ali grdno su se prevarili. Moldavci su pružili sjajan otpor ne preterano dobrom domaćinu. Na prvu, onako od oka, Dinamo će veće muke imati s Legijom, nego s jednom od ove dve ekipe!", stav je ovog portala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track