VLADIMIR FEDOTOV ZA KURIR: Partizan je u revanšu u prednosti zbog navijača
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

LIGA KONFERENCIJE

VLADIMIR FEDOTOV ZA KURIR: Partizan je u revanšu u prednosti zbog navijača

Fudbal -

Trener Sočija Vladimir Fedotov (54), optimista je pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, ali je za Kurir rekao da će Partizan biti u prednosti, jer će za razliku od njegovog tima imati podršku navijača.

Prvi meč u Sočiju je završen bez pobednika (1:1), a Rusi su poveli golom iz nepostojećeg penala koji su videle samo sudije iz Moldavije. - U Sočiju nije bilo publike i naši navijači su nam mnogo nedostajali. Zna se da su navijači 12. igrač, tako da će Partizan sa te starne biti u prednosti. Globalna situacija oko koronavirusa je uticala na to da se fudbal igra pred praznim tribinama, ali nadamo se da će se ubuduće situacija poporaviti i da će gledaoci moći da uživaju u fudbalu - rekao je za Kurir Vladimir Fedotov.

Inače, fudbaleri Sočija uopšte neće imati trening u Beogradu, nego će pravo na megdan Partizanu na stadionu u Humskoj ulici (četvrtak, 21 čas). Ekipa je smeštena u hotelu "Kraun plaza" u Novom Beogradu. - Svi igrači koji su doputovali u glavni grad Srbije su spremni, ali ću tek pred početak utakmice odlučiti ko će početi utakmicu. Ovde smo došli da pobedimo. Očekujem dobru utakmicu i dobar fudbal - istakao je Fedotov. Soči je napravio dobru uvertiru za revanš protiv Partizana, jer je u ponedeljak kao domaćin u šampionatu Rusije pobedio Ural sa 2:0, golovima Popova i iskusnog Ekvadorca Noboe iz penala. - Posmatrali smo i analizirali poslednji meč Partizana u prvenstvu Srbije. Imamo utisak da opasnost podjednako preti od svih igrača srpskog tima. Ali, i naša ekipa je u dobrom ritmu i nadamo se plasmanu u završnu fazu kvalifikacija za Ligu konferencije - zaključio je Fedetov. Inače, konferenciji za novinare trenera Sočija Vladimira Fedotova u Beogradu prisustvovali su samo novinar Kurira i Sportskog žurnala, kao i medijski timovi Sočija i Partizana, na čelu sa vrednom portparolkom Biljanom Obradović.

Rotenberrg ga doveo pre dve godine

Vladimir Fedotov je rođen u Mihajlovsku, u bivšem Sovjetskom savezu. Bio je odbrambeni i vezni igrač, a kao trener je vodio Ural iz Sverdlovske oblasti, Metalurg iz Novokuznjecka i Orenburg, pre nego što ga je 2019. godine u Soči doveo gazda kluba Boris Romanovič Rotenberg, ruski oligarh i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track