STANOJEVIĆ PRED MEČ SA SANTA KLAROM: Važno je da ostanemo u igri za revanš
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

STANOJEVIĆ PRED MEČ SA SANTA KLAROM: Važno je da ostanemo u igri za revanš

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je važno da njegova ekipa ostane u igri za revanš meč protiv Santa Klare, kao i da je svaki takav rezultat u prvom meču zadovoljavajući.

"Važno je da ostanemo u igri za sledeću utakmicu, koju igramo pred našim navijačima. Ništa nam negarantuje prolaz, tako da svaki rezultat, koji nas ostavlja u mogućnosti da sami odlučujemo je zadovoljavajući", rekao je Stanojević, na objavljenoj konferenciji za medije.

Fudbaleri Partizana igraće u četvrtak na gostovanju protiv portugalske Santa Klare, prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

Trener crno-belih je dodao da se ekipa priprema kao i za "svaku jaku utakmicu", i da će u Portugalu biti visoka vlažnost vazduha, ali i manja temperatura u odnosu na utakmicu sa Sočijem, u trećem kolu.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Stanojević je istakao da je Santa Klara uprkos problemima sa korona virusom, za prethodni meč protiv Olimpije, ostala bez samo trojice standardnih igrača.

"Imamo većih kadrovskih problema nego Santa Klara, Jovića i Pantića, koji nisu na putu, probleme sa Zdjelarom, Šćekićem...", dodao je on.

On je rekao da su odgledali dosta utakmica Santa Klare, te da su "izuzetno brzi u tranziciji, i sposobni za duele jedan na jedan".

"Duge lopte su jedan od načina da prebacimo igru na njihov deo, dovoljan je i jedan igrač u skoku. Sigurno ćemo imati neku odredjenu strategiju plan A ili plan B", istakao je on.

FK Partizan
foto: Starsport©

Ocenio je da je protivnik dosta težak, i da dolazi iz "jake lige", a da je Portugal 2016. godine bio i prvak Evrope.

"Izuzetno jaka liga svi klubovi, koji igraju tamo imaju utakmice na tom nivou. Santa Klara je klub, koji je u ekspanziji", zaključio je on.

Fudbaleri Santa Klare i Partizana igraće prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija u četvrtak od 22.30.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track