STADIONI NE SMEJU BITI STECIŠTE NARKO-DILERA: Ministar Vulin najavio oštriju kontrolu tribina
Foto: MUP Srbije

ODLUČNO

STADIONI NE SMEJU BITI STECIŠTE NARKO-DILERA: Ministar Vulin najavio oštriju kontrolu tribina

Fudbal -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić sastali su se sa direktorom takmičenja Super lige Aleksandrom Pivićem.

Razgovarali su o modelima saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zajednice superligaša, kako bi se podigao nivo bezbednosti na sportskim priredbama.

Ministar Vulin je istakao da se pravila moraju primenjivati na isti način i prema svima i da ne mogu jedne pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a druge da se ignorišu. Vulin je posebno naglasio da će insistirati na individualnoj odgovornosti pojedinaca koji svojim ponašanjem uzrokuju nasilje ili nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

- Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke - rekao je ministar Vulin.

Dogovoreno je da će pripadnici MUP-a Srbije, zajedno sa predstavnicima FSS-a, izvršiti proveru ispunjenosti infrastrukturnih kriterijuma sportskih objekata - stadiona, a posebno sisteme video nadzora koji prate dešavanja na tribinama.

- Naši stadioni moraju postati mesta okupljanja porodica, a ne prostor za obračune narko-dilera - poručio je ministar Vulin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track