PROFITIRA I ŠKOLA FUDBALA ALTINA IZ ZEMUNA: Dobijaju OD TRANSFERA VLAHOVIĆA čak 500.000 evra!
Foto: Profimedia, Promo

tu je sve počelo

PROFITIRA I ŠKOLA FUDBALA ALTINA IZ ZEMUNA: Dobijaju OD TRANSFERA VLAHOVIĆA čak 500.000 evra!

Fudbal -

Nama pripada 0,5 odsto od prodaje što je veliki novac za naš klub koji ćemo uložiti u pravljenje još boljih uslova za klince - kaže za Kurir predsednik kluba iz Zemuna Nebojša Pejović

Mladi napadač Fjorentine Dušan Vlahović, trenutno je među najtraženijim fudbalerima u Evropi, a njegova cena vrtoglavo raste. Madridski Atletiko je zvanično ponudio čak 70 miliona evra, zainteresovani su i engleski klubovi Totenhem i Mančester siti! Predsednik "ljubičastih" iz Firence, američki biznismen Komiso tvrdi da će zadržati Vlahovića, jedino ako neko ne ponudi 100 miliona evra.

Ako se to dogodi, razloga za veliko slavlje biće i u fudbalskom klubu Altina iz Zemuna, gde je Vlahović fudbalski odrastao i proveo ceo dečački period, od svoje sedme do četrnaeste godine.

- Ukoliko Vlahović ode u neki od pomenutih klubova nama bi pripalo 0,5 odsto transfera, što je sigurno veliki novac, pogotovo za naš klub. Ali, znate kako, ima tu i poreza i drugih dažbina, pa to u praksi bude dosta manje. Svakako da bi to iskoristili za poboljšanje uslove, kako bismo privoleli što više dece da dođu kod nas u Altinu i treniraju fudbal u jednom od dva balona koliko imamo - rekao je za Kurir Nebojša Pejović, osnivač i predsednik FK Altina koji je nekad radio na stadionu Zemuna.

Dušan Vlahović
foto: FSS

Altina je formalno papirološki osnovana 2003, a sa radom su počeli dve godine kasnije. Zbog koronavirusa ove godine imaju manje dece, oko 15-16 po generaciji. Nemaju prvi tim, iako je i to u planu, već samo u školu fudbala upisuju decu od 7 do 14 godina.

- Vlahović je kod nas praktično završio osnovnu školu, pre nego što je otišao u OFK Beograd, gde je tada direktor bio Zvezdan Terzić. Počeo je kao đak prvak i rano smo uočili koliko je talentovan. Da se odlučio za neki drugi sport, uveren sam da bi isto tako bio uspešan. Pravi sportski tip. Zato je svaki njegov uspeh, i dok je bio Partizanu, a i sada kada blista u Fjorentini i predvodi napad reprezentacije Srbije, na neki način i naš - zaključio je Nebojša Pejović.

Izbacili Račića, Adžića, Kovača...

Fudbalsku školu Altine pored Dušana Vlahovića, prošli su i bivši fudbaleri Crvene zvezde Uroš Račić, trenutno vezista Valensije i Luka Adžić, koji se vratio u Anderleht.

Luka Adžić, Šaulići
foto: Nemanja Nikolić

U Altini su bili i fudbaler Čukaričkog Stefan Kovač, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Đekić, bivši fudbaler Empolija Nikola Pejović, sin predsednika kluba Nebojše Pejovića.

Samo da ne ode u Juve, Milan, Inter...

Uslov da bi ovaj rasadnik talenata dobio novac je da talenata iz Zemuna dobio novac od Vlahovića je da transfer bude iz države u državu. Naime, ako bi Vlahović prešao u neki italijanski klub ne bi bilo trening kompenzacije. Zbog toga u Altini, OFK Beogradu, ali i Partizanu nadaju se da će Duci, ipak, otići put "ostrva".

Partizan isto ima deo kolača

Sigurno da u Humskoj s nestrpljenjem očekuju vest o odlasku Vlahovića iz Firence. Crno-beli mogu da računaju na sumu od 800.000 do 1.200.00 evra od budućeg transfera. Veliki novac, nema šta...

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track