ZVEZDA GA ODBILA ZBOG DELIJA, PARTIZAN OTPISAO, A ON REŠETA U LIGI ŠAMPIONA! Birmančević za Kurir: Ne žalim uopšte za njima!
Foto: EPA, Privatna Arhiva

Kakav kiks

ZVEZDA GA ODBILA ZBOG DELIJA, PARTIZAN OTPISAO, A ON REŠETA U LIGI ŠAMPIONA! Birmančević za Kurir: Ne žalim uopšte za njima!

Fudbal -

Veljko Birmančević blista u dresu Malmea, postigao sedam golova i tako došao u žižu evropske fudbalske javnosti

Nije bio zanimljiv večitima, ali jeste Malmeu, gde blista od početka sezone! Gorko će se kajati Partizan i Crvena zvezda što nisu u svojim redovima zadržali, odnosno doveli Veljka Birmančevića kad su to mogli. Očigledno je da nisu shvatili o kakvom biseru je reč, pa su ga olako prepustili inostranim klubovima. Sada je on zvezda na severu Evrope, tačnije u švedskom gradu Malmeu, jer je postigao jedan od dva gola protiv bugarskog Ludogoreca (2:0) i blizu je da vikinge odvede u najelitnije klupsko evropsko takmičenje.

Veljko Birmančević
foto: Instagram Printscreen

Ali pre odlaska u Švedsku, igrao je za Partizan te 2016. godine. Imao je samo tri nastupa za prvi tim. Crno-beli mu nisu ukazali dovoljno poverenja, što je rezultiralo manjom minutažom. Posle pozajmice u Radu, otišao je na Banovo brdo i kasnije potpisao ugovor za Čukarički. U razgovoru za Kurir ističe da ni za čim ne žali i da je ostavio trag u srpskom fudbalu.

Veljko Birmančević
foto: Starsport©

- Mislim da sam već ostavio trag u srpskom fudbalu i ne žalim što nisam zaigrao tamo koliko bi trebalo. Pokazao sam u Čukaričkom da vredim, naravno, zahvalan sam i tom klubu na podršci koju su mi dali - kazuje Veljko. Želeo je da igra i za Crvenu zvezdu. Javnosti je otkrio da je navijač crveno-belog kluba. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da ostane u srpskom fudbalu. Naime, iz uprave crveno-belih su tada rekli da neko ko je igrao za Partizan ne može da igra u Zvezdi. Tako nije zaigrao u klubu koji voli. Pa kad već ovde ne može, otišao je iz Čukaričkog u Malme i igra kao u transu. Jasno je da su večiti napravili krupnu grešku što ga nisu angažovali davnih dana.

Ubeđeni su u to Doneće Malmeu 10 miliona evra! Veliku partiju Birmančevića protiv Ludogoreca u plej-ofu za Ligu šampiona ispratio je i stručni konsultant na švedskoj televiziji Hase Bake, bivši trener Salcburga, Kopenhagena, Panatinaikosa... - Onako kako izgleda u prvenstvu, a sad i ovo... Mogu slobodno da kažem da je to igrač koji će u budućnosti doneti Malmeu 10 miliona evra. S normalnim i dobrim razvojem, ne bih se nimalo iznenadio ako dobaci tako daleko - rekao je Bake.

Vole ga tamo Obožavaju ga u Švedskoj

Osvrnuo se Birmančević i na podršku navijača koju konstantno dobija u Švedskoj: - Mogu reći da su navijači presrećni zbog naših rezultata, pogotovo zato što nas korak deli od Lige šampiona. Imam njihovu veliku podršku, koja mi prija. Moje je da nastavim u ovom ritmu i donesem im što više radosti u narednom periodu - rekao nam je Veljko.

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track