UŠLI U KLUB 150: Marko Gobeljić i Milan Rodić pred utakmicu sa TSC obeležili sjajan jubilej! FOTO
Foto: Starsport

bravo

UŠLI U KLUB 150: Marko Gobeljić i Milan Rodić pred utakmicu sa TSC obeležili sjajan jubilej! FOTO

Fudbal -

Milan Rodić i Marko Gobeljić su nedavno odigrali jubilarnu 150. utakmicu u crveno-belom dresu. Levi bek našeg tima je 150. put za Crvenu zvezdu nastupio protiv Spartaka u utakmici trećeg kola Superlige Srbije, dok je Gobeljić već u sledećem kolu protiv Napretka zabeležio jubilarni 150. meč. Defanzivci su se na taj način još jednom zlatnim slovima upisali u istoriju Crvene zvezde.

Rodić je debitovao za Crvenu zvezdu 17. jula 2017. godine u pobedi Zvezde od 2:0 protiv Sparte iz Praga u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope i već tada nagovestio da se radi o sjajnom pojačanju. Za više od četiri godine provedene u klubu, momak rođen u Drvaru, je bio nezamenljiva karika u igri Zvezde, kako u eri Vladana Milojevića, tako i pod trenerskom palicom Dejana Stankovića. Svojim centaršutevima i ubacivanjem iz drugog plana zabeležio je 15 asistencija, a sigurno će "Delije" pamtiti utakmicu protiv Jang Bojsa kada se naš tim drugi put uzastopno plasirao u Ligu šampiona kada je upravo levi bek našeg tima učestvovao u akciji za pogodak Alekse Vukanovića i radost 55. 000 navijača na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Ukupno je postigao pet golova u Crvenoj zvezdi, dva puta je pogađao protiv Spartaka, dok se jednom upisao u strelce protiv Voždovca, Radničkog iz Niša i Novog Pazara.

Zvezda, TSC
foto: Starsport

Povremeni reprezentativac Srbije je osvojio četiri titule i jedan pehar Kupa Srbije, a dva puta je igrao u Ligi šampiona, kao i u Ligi Evrope gde je dva puta uspeo da izbori nokaut fazu ovog takmičenja. Na mečevima u najelitnijem evropskom takmičenju je više puta pokazao koliko znači za igru našeg tima, a svoju formu iz prethodnih godina je nastavio ove sezone gde je već zabeležio jednu asistenciju na utakmici protiv Kairata. Kao jedan od iskusnijih igrača u ekipi nosio je kapitensku traku prošle sezone na mečevima protiv Radnika, Inđije i Zlatibora, što je samo pokazatelj koliko poverenje ima Dejan Stanković u levog beka našeg tima. Pored odlične defanzive, Rodić u tandemu sa Ivanićem i Kataijem po levom boku predstavlja jedan od najjačih aduta našeg tima kada je u pitanju ofanziva.

Marko Gobeljić je 9. juna 2017. godine potpisao za Crvenu zvezdu, stigavši iz kruševačkog Napretka sa epitetom jednog od najboljih fudbalera Superlige i tom prilikom se obavezao na trogodišnju vernost klubu. Za crveno-bele je debitovao u meču protiv Florijane 6. jula 2017. godine, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u koju se naš klub kasnije i plasirao. Prvi gol u Crvenoj zvezdi postigao je 29. novembra 2017. godine u ubedljivoj pobedi Zvezde nad Radnikom iz Surdulice (5:0). U međuvremenu je sjajnim partijama u Ligi šampiona, Ligi Evrope, kao i svim domaćim takmičenjima skrenuo pažnju na sebe pa je dobijao poziv i za reprezentativni dres Srbije.

Gobeljić je poznat kao univerzalni fudbaler koji može da pokrije veliki broj pozicija, u Zvezdinom dresu igrao je pretežno na bekovskim pozicijama, a nije mu strano ni nastupanje u veznom redu. Navijači Crvene zvezde će bez sumnje pamtiti gol koji je postigao na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Pari Sen Žermena. Upravo na tom meču je Gobeljić postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona, savladavši legendarnog čuvara mreže Bufona na radost preko 50 hiljada navijača. Kao i Rodić i desni bek Zvezde je osvojio četiri titule i jedan pehar Kupa Srbije. Pored toga dva puta je igrao grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope. U crveno-belom dresu je postigao devet golova i upisao 19 asistencija. Gobeljić je bio važan šraf u timu Vladana Milojevića, a sada pod trenerskom palicom Dejana Stankovića uspešno korača ka novim uspesima i sjajnim rezultatima uz status zamenika kapitena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track