BITI ILI NE BITI: Partizan večeras (21.00) mora da sruši Santa Klaru za prolaz u Ligu konferencije!
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

BITI ILI NE BITI: Partizan večeras (21.00) mora da sruši Santa Klaru za prolaz u Ligu konferencije!

Fudbal -

Crno-beli u grotlu Humske (21.00) svim snagama napadaju portugalsku ekipu, pokušaće da nadoknade gol minusa iz prvog meča

Biti ili ne biti za fudbalere Partizana! "Parni valjak" večeras pred svojim navijačima na stadionu u Humskoj (21.00) igra verovatno najvažniji meč u sezoni.

Na revanš dolazi portugalska Santa Klara, a u prvoj utakmici Partizan je izgubio sa 2:1, pa sada juri gol minusa. Ulog je veliki, plasman u grupnu fazu Lige konferencije, a s obzirom na to da je ukinuto pravilo gola u gostima, domaćinima će biti potrebna pobeda od bar dva gola razlike da bi prošli dalje ili će svoju šansu tražiti kroz produžetke.

FK Partizan
foto: Starsport©

- Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu - izjavio je trener Aleksandar Stanojević, a o atmosferi na stadionu je dodao:

- Dobro, igrali su oni na velikim stadionima, tako da znaju otprilike. Ipak, ovo je specifično stanje, mi smo emotivna nacija. Navijači nas bodre sa posebnom emocijom. Osetiće oni, a osetićemo mi sigurno.

Partizan će, prema rečima šefa struke Stanojevića, moći da računa na Zdjelara i Pantića, dok će zbog žutih kartona odsutan biti Slobodan Urošević.

Loša tradicija "parnog valjka"

Za 20 godina Partizan je samo dva puta uspeo da na domaćem terenu dočeka evropsku jesen. To je bilo 2008. protiv rumunskog Temišvara i norveškog Tromsea. A čak je pet puta gubio kao domaćin u poslednjim kolima za plasman u neko od evropskih takmičenja. Loša serija je krenula 1999. godine porazom od Spartaka iz Moskve (2:0 u Moskvi, 3:1 u Beogradu), šokantan poraz na penale od Artmedije 2005. za plasman u LŠ, pa poraz od Makabi Petah Tikve za plasman u UEFA kup. Zatim 2012. poraz od irskog Šamroka i konačno 2015. godine ka Ligi šampiona se isprečio BATE Borisov.

Partizan - Santa Klara Stadion: JNA. Kapacitet:12.000. Sudija: Kreg Pavson (Engleska) 21.00, Arena sport 1, RTS 1

PARTIZAN 4-2-3-1 41 Popović - 17 Živković, 72 Ostojić, 5 Vujačić, 4 Saničanin - 10 Pavlović, 39 Jojić - 6 Natho, 50 Marković, 36 Terzić - 11 Rikardo Gomes

PRVA ZVEZDA

Rikardo Gomes 29 godina napadač 187 cm 80 kg

TRENER Aleksandar Stanojević

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport©

SANTA KLARA 4-3-3 1 Rikardo Fernandes - 2 Ramos, 3 Vilanueva, 5 Afonso, 6 Mansur - 25 Morita, 10 Linkoln, 98 Rikardinjo - 13 Alano, 26 Patrik, 77 Kosta

PRVA ZVEZDA

Linkoln 22 godine napadač 178 cm 65 kg

TRENER Danijel Ramos

Verovatno sa Sejdubom Sumom u startnih 11 Partizan kreće u juris na gol zaostatka iz prvog meča. Kec se u Mozzart kladionicama plaća kvotom 1,80, a prolaz crno-belih u grupnu fazu sa 2,15. Pogledajte sve Mozzart kladionice za meč Partizan – Santa Klara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track