ZVEZDA IMA 6.000.000 RAZLOGA ZA PROLAZ U KLUŽU: Crveno-beli imaju motiv za sportsko, ali i finansijsko zadovoljstvo!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

maksimalno ozbiljno

ZVEZDA IMA 6.000.000 RAZLOGA ZA PROLAZ U KLUŽU: Crveno-beli imaju motiv za sportsko, ali i finansijsko zadovoljstvo!

Fudbal -

Veliki izazov za ekipu trenera Dejana Stankovića

Od specijalnog izveštača Kurira iz Rumunije Aleksandra Radonića

Dejan Stanković rekao je da njegovi fudbaleri neće potceniti Kluž, te da neće olako ući u večerašnji duel, uprkos visokoj prednosti iz prve utakmice od 4:0. Prolaz u grupnu fazu Lige Evrope crveno-belima donosi sportsko, ali i finansijsko zadovoljstvo.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Naime, sam ulazak u Ligu Evrope doneće Crvenoj zvezdi čak 3.600.000 evra. Za to je potrebno samo da crveno-beli večeras (20.30) u revanš meču u Rumuniji ne izgubi sa više od četiri gola razlike.

Zanimljivo je da Crvenu zvezdu čeka i novac od bonusa. Dodatna premija biće uplaćena od strane UEFA na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta u evropskim takmičenjima. Trenutna pozicija na listi Crvenoj zvezdi garantuje 2.900.000 evra.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

I tu nije kraj nagradama. Crvena zvezda će za svaku pobedu u grupnoj fazi takmičenja dobiti 630.000 evra, remi donosi tri puta manje novca (210.000 evra). Ukoliko Zvezda prođe dalje, sledi premija od 1.100.000 evra ako ekipa završi na prvom mestu u grupi, odnosno 550.000 evra ukoliko bude drugoplasirana. I treće mesto donosi satisfakciju, odnosno nastavak takmičenja na proleće u eliminatornoj fazi Lige konferencija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track