MILAN JOVANOVIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA ZA SP U KATARU: Miriše na dobro, Srbija sa Piksijem može daleko da dogura
Foto: Privatna Arhiva

očekivanja

MILAN JOVANOVIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA ZA SP U KATARU: Miriše na dobro, Srbija sa Piksijem može daleko da dogura

Fudbal -

Fudbaleri Srbije u septembarskom terminu kvalifikacija igraju dve veoma važne utakmice protiv Luksemburga i Republike Irske. Stopostotan učinak garantuje nastavak trke sa Portugalom za prvo mesto u grupi koje vodi direktno na Svetsko prvenstvo 2022. godine. Nekadašnji reprezentativac Milan Lane Jovanović uopšte ne sumnja u pozitivan ishod kvalifikacija.

Ja sam večiti optimista. Dolazak Piksija Stojkovića na mesto selektora je baš ono što je trebalo ovoj generaciji srpskih fudbalera. Dakle, čvrst i nepokolebljiv autoritet, čovek koji ima besprekoran igrački pedigre. Stojković je legenda srpskog fudbala, ovo mu je velika šansa da udari još jedan pečat svom sportskom formatu koji je izuzetan. Meni je Piksi jedini fudbalski idol iz dečačkih dana. Možda bih dodao još Deju Savićevića, zbog stila igre. Ali nikada neću zaboraviti Piksijeve golove i majstorije, način na koji je igrao i plenio svojim stilom. To je ta estetska komponenta koja fudbalu daje posebnu draž“.

Srbija je odlično startovala u kvalifikacijama i uoči četvrtog kola deli prvo mesto na tabeli sa aktuelnim evropskim šampionom, reprezentacijom Portugala.

Drago mi je da smo uspeli brzo da se oporavimo posle kraha u baražu za Evropsko prvenstvo. Čini mi se da su igrači prihvatili Piksija kao velikog autoriteta i da zaista igraju srcem za reprezentaciju. Miriše na dobro. Voleo bih da ova generacija predvođena Stojkovićem kao selektorom kompenzuje sve one rezultatske šamare koje smo doživljavali u prethodnom periodu. Mislim da je reprezentacija Srbije ostala dužna navijačima koji čekaju, veruju i pate zbog neuspeha i neprijatnih iznenađenja koje im serviramo iz ciklusa u ciklus“.

Milan Jovanović, Neša Petrović
foto: Privatna Arhiva

Jovanović nije propustio priliku da se još jednom osvrne na lik i delo Radomira Antića, selektora koji je imao presudan uticaj na njegovu reprezentativnu karijeru i po kome je stadion Slobode u Užicu ovih dana i zvanično dobio ime.

Saradnja sa Radomirom Antićem nije udarila pečat samo mojoj karijeri, već i karijerama mnogo poznatijih i zvučnijih imena od Milana Jovanovića. To su nezaboravni trenuci koji su obeležili moj život. Ja Radomiru dugujem veliku zahvalnost za jedan iskren i pošten odnos koji je gajio prema svima u reprezentaciji. Za jedan tretman koji je u savremenom fudbalu prava retkost. Nije lako u ambijentu koji prevazilazi sportske okvire i u kome biznis diktira zakone i pravila, ostati svoj i ostati gospodin“ – kaže Jovanović i dodaje:

Antićevo znanje i kvalitet prepoznala je javnost u Srbiji, reprezentacija nikada pre njega nije sijala takvim sjajem. Napravio je od nas bolje fudbalere, ali što je još važnije i bolje ljude. A to je suština, izvući maksimum iz svakog pojedinca i staviti ga u službu kolektiva. Priča o Radomiru je toliko živopisna i nosi takve poruke i pouke, da svima nama može da posluži kao životna lekcija“ – zaključio je strelac istorijskog gola za pobedu Srbije protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track