RIŠAIRO JE STIGAO, ČUMIĆ JE NA DOBROM PUTU, ALI KO ĆE OTIĆI: Zvezda spremna da prodaje, želi zaradu od 5.000.000 evra
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

živo će biti na marakani

RIŠAIRO JE STIGAO, ČUMIĆ JE NA DOBROM PUTU, ALI KO ĆE OTIĆI: Zvezda spremna da prodaje, želi zaradu od 5.000.000 evra

Fudbal -

Ljutice Bogdana bi mogli da napuste Katai ili Ivanić, a dozvolu za transfer imaju Falko, Babić, Petrović, Nikolić, Srnić, Bakajoko, Vukanović, Krstović, Ben i Dioni

Crvena zvezda dovela je Rišaira Živkovića, a na dobrom putu je da angažuje i Nikolu Čumića iz Olimpijakosa. Međutim. Biće živo na Marakani narednih dana, jer će biti i dosta odlazaka. Kako Kurir saznaje, crveno-beli na prodaji nekoliko fudbalera žele da inkasiraju između 5.000.000 i 6.000.000 evra i tako rasterete budžet za ovu sezonu.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

I dalje je aktuelan Aleksandar Katai, odnosno interes Bešiktaša za njega. Turci su spremni da dovedu jednog od najboljih fudbalera Crvene zvezde, posebno što u njihovoj zemlji prelazni rok traje duže nego u Evropi. Katai ima ugovor sa crveno-belima do juna 2024. godine i na njemu je da odluči hoće li se preseliti u Istanbul, ili ne. Bešiktaš je spreman da plati milionsko obeštećenje.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Drugi na listi za odlazak jeste Mirko Ivanić, za kojeg su interes pokazali škotski Glazgov Rendžers i moskovski Dinamo. Spekulisalo se o sumi od 4,5 miliona evra koliko nude Rusi, do 3,5 miliona evra koliko su spremni da plate Škoti. Klub mu je spremio novi ugovor, a na igraču je da odluči hoće li produžiti vernost ili ne.

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić su nosioci igre Crvene zvezde i izvesno je da ukoliko bude prodaje, obojica sigurno neće napustiti Marakanu. Suviše su važni za ekipu, da bi se bez obojice krenulo u Ligu Evrope, takmičenje u kojem Crvena zvezda ima velike ambicije.

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com

Da će biti rasterećenja igračkog kadra u Ljtice Bogdana to je sasvim izvesno. Filipo Falko je fudbaler koji ima nekoliko ponuda i na čijoj prodaji može da se zaradi. Za njega je interes pokazala Monca koja je spremna da plati 1,5 miliona evra, što je za 300.000 evra više od sume koju je Crvena zvezda platila Lećeu. Istu sumu novca nudio je i turski Altaj, ali je Falku draže da se vrati u otadžbinu, nego da se privikava na Tursku.

Srđan Babić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pristojan novac, a to je više od 1.000.000 evra, Crvena zvezda bi mogla da prihoduje na prodaji Srđana Babića, koji se ovog leta vratio iz Portugala gde je ostavio više nego dobar utisak. Među igračima koji bi mogli da napuste Crvenu zvezdu ovog leta su i Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Aksel Bakajoko, Slavoljub Srnić, Aleksa Vukanović i Nikola Krstović.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com

U slučaju dobre ponude Crvenu zvezdu bi mogao da napusti i El Fardu Ben, za kojeg postoji interesovanje klubova iz Saudijske Arabije. Mada, njegova odluka je da ostane, jer se sjajno oseća u Beogradu i Srbiji. Klub se traži i Loiju Dioniju koji nije opravdao letošnja ulaganja, jer je u Crvenu zvezdu došao totalno nespreman.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track