DOSAD NEVIĐENO U SRPSKOM FUDBALU: Mitrović za Srbiju radi ono što je pre njega izgledalo NEMOGUĆE! Niko čak nije bio NI BLIZU
Foto: Starsport.rs

SJAJNO!

DOSAD NEVIĐENO U SRPSKOM FUDBALU: Mitrović za Srbiju radi ono što je pre njega izgledalo NEMOGUĆE! Niko čak nije bio NI BLIZU

Fudbal -

Srbija od 2013. godine i debija Aleksandar Mitrovića ima blago u liku i pojavi najboljeg strelca u istoriji reprezentacija.

Gol po gol, skupljaju se i broje iz utakmice u utakmicu, Mitrogol je protiv Luksemburga (4:1) stigao do nova dva pogotka i njima se pričvrstio na prvom mestu liste strelaca u kvalifikacijama za Mundijal. Sedam golova na četiri utakmice u grupi A, a ukupno 43 pogodaka na 65 utakmica u nacionalnom timu je nestvarno dobar učinak.

Mitrović je prvi fudbaler koji bolje igra kada ne nosi klupski dres, već dres sa nacionalnim grbom. Imali smo kroz istoriju problem sa tim, a čak iako su u Fulamu izuzetno zadovoljni učinkom, ono što dvadesetsedmogodišnjak radi za Orlove do sada nismo videli.

Ali, kako da bude drugačije kada Mitar neprestano pokazuje koliko mu znači igranje za reprezentaciju. Nećemo zaboraviti suze nakon što je oborio rekord Stjepana Bobeka: "Meni je reprezentacija i predstavljanje svoje zemlje najveća čast", rekao je tada Mitrović, a golove i dalje ređa kao na traci.

U ovom trenutku ne postoji osoba koja može da postavi granicu preko koje Aleksandar neće moći da pređe i sve dok je tako uživaćemo sa našim centarforom.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport.rs

Irska sledeći rival: Orlovi u zemlji piva i pabova

Nakon što je protiv Luksemburžana dobio udarac u jagodičnu kost zbog koje je napustio igru, Aleksandar Mitrović će sa saigračima i delegacijom FSS u ponedeljak za Dablin. Utakmica protiv Republike Irske na programu je u utorak od 20.45, a meč protiv istog rivala u Beogradu je u martu završen rezultatom 3:2.

Brojke Aleksandra Mitrovića kroz karijeru:

Reprezentacija: 65 utakmica, 43 gola

Klubovi:

Partizan: 36 utakmica, 15 golova

Anderleht: 90 utakmica, 44 gola

Njukasl: 72 utakmice, 17 golova

Fulam: 136 utakmica, 57 golova

Zbog dramatične trke sa Portugalcima je važan svaki gol

Biće Mitrović i te kako potreban u nastavku kvalifikacija... Pobeda protiv Luksemburga je donela Srbiji prvo mesto u grupi na polovini kvalifikacija, a ukoliko pobedimo u naredna tri meča, dobre su šanse da će poslednje kolo i utakmica u Lisabonu protiv Portugala odlučiti o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

U ovom trenutku Srbija ima bolju gol razliku od Portugalaca i ako tako ostane, Draganu Stojkoviću i njegovim igračima biće dovoljan bod protiv najvećeg rivala naše reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Ipak, rano je za ozbiljnije razmišljanje o Portugalu jer su pred Orlovima mečevi protiv Republike Irske u Dablinu, a onda u oktobru sledi gostovanje Luksemburgu i dolazak Azerbejdžana u Beograd. Poslastica protiv Portugala koji se u sredu umalo ozbiljno sapleo protiv Iraca (2:1) zakazana je za 14. novembar.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track