IRCI NAS ZAVILI U CRNO Srbiju čeka pakleno težak put do Svetskog prvenstva: Pobeda u Lisabonu ili najteži baraž ikad
Foto: Starsport

IRCI NAS ZAVILI U CRNO Srbiju čeka pakleno težak put do Svetskog prvenstva: Pobeda u Lisabonu ili najteži baraž ikad

Fudbal -

Protivnici Srbije bi u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru mogli da budu Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska, Švajcarska...

Kao krava koja da 20 litara mleka pa onda šutne kofu, Srbija je u 87. minutu uništila sve što je prethodno uradila u Dablinu. Irska je izvukla bod koji joj neće puno značiti u kvalifikacijama, a "orlovi" su posle remija zavijeni u crno.

Selektor Stojković i igrači neće odustati od borbe za prvo mesto i direktnog plasmana, ali u slučaju da Portugal opravda ulogu favorita u preostalim mečevima, a naša reprezentacija pobedi Luksemburg i Azerbejdžan, "orlovi" će u poslednjem kolu morati da osvoje tri boda i protiv Portugalaca u Lisabonu.

Pošto to neće biti nimalo lako, veće su šanse da kvalifikacije završimo na drugom mestu i da vizu za Katar potražimo preko baraža koji je zakazan za mart 2022. A tamo nas tek čeka pakao...

U baražu za Svetsko prvenstvo igraće 12 ekipa - 10 drugoplasiranih iz kvalifikacija i dve ekipe iz Lige nacija, a s obzirom na to da samo tri ekipe preko doigravanja prolaze na Mundijal, reprezentacijama će biti potrebne ne jedna, već dve pobede.

Nije baš sve tako crno, Stojković je vodio ekipu do tri pobede i dva remija u pet utakmica i samo u slučaju ozbiljnog pada u igri Srbija neće biti povlašćena u polufinalu baraža.

Dosta toga zavisi od preostalih rezultata u svim grupama kvalifikacijama, a u ovom trenutku je jasno da će iz svojih grupa u baraž ići Španija ili Švedska, Italija ili Švajcarska, Ukrajina ili Finska, Češka ili Vels, Škotska ili Izrael, Holandija, Norveška ili Turska, Hrvatska ili Rusija, Poljska ili Albanija, Nemačka Jermenija ili Rumunija.

Ovako će se igrati baraž za Mundijal - Deset najboljih drugoplasiranih ekipa iz grupa i dve iz Liga nacija - Formiraju se dva šešira od po šest reprezentacija, a potom i tri "puta" - Igra se polufinale i finale, po jedna utakmica - Samo tri tima će se kvalifikovati na Svetsko prvenstvo

Grupa A, preostale utakmice:

Sedmo kolo, 9. oktobar Azerbejdžan - Irska Luksemburg - Srbija

Osmo kolo, 12. oktobar Portugal - Luksemburg Srbija - Azerbejdžan

Deveto kolo, 11. novembar Azerbejdžan - Luksemburg Irska - Portugal

Deseto kolo, 14. novembar Portugal - Srbija Luksemburg - Irska

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track