RAT NA RELACIJI KLUBOVI-REPREZENTACIJA NE PRESTAJE: Fudbalski savez Brazila traži zabranu nastupa osmorici igrača u PL
Foto: Profimedia

NEMA KRAJA

RAT NA RELACIJI KLUBOVI-REPREZENTACIJA NE PRESTAJE: Fudbalski savez Brazila traži zabranu nastupa osmorici igrača u PL

Fudbal -

Fudbalski savez Brazila zatražio je od Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) da zabrani nastup osmorici njihovih igrača, od 10. do 14. septembra u premijerligaškim klubovima, preneli su danas engleski mediji.

Prethodno su engleski klubovi odlučili da spreče brazilske igrače da igraju za reprezentaciju, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zbog obaveznog karantina, nakon povratka sa reprezentativnog okupljanja.

Igrači, kojima nije dozvoljen nastup za selekciju, mogu biti pod zabranom igranja nakon završetka kvalifikacionih utakmica, prema propisima Fife.

Ova zabrana odnosila bi se na fudbalere Liverpula, Alisona, Fabinja i Roberta Firmina, igrače Mančester sitija, Edersona i Fabinja, dok bi bez po jednog igrača ostali Čelsi, Mančester junajted i Lids.

Brazil, vakcina
foto: Profimedia, Shutterstock

Čelsi bi ostao bez Tijaga Silve, Junajted bez Freda, dok bi Lids u narednom meču bio oslabljen za Rafinju.

Fred i Silva bi pored utakmice u Premijer ligi morali da propuste i utakmice u prvom kolu Lige šampiona, protiv Jang Bojsa, odnosno Zenita.

Fudbalski savez Brazila nije tražio zabranu nastupa napadaču Evertona Ričarlisonu, a to se dovodi u vezu sa puštanjem tog igrača da nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prema članu 22. disciplinskog pravilnika Fife, klubovi koji ne budu poštovali ovu odluku mogli bi biti kažnjeni novčano, kao i službenim porazom rezultatom 0:3.

Ovog vikenda izmedju ostalog u četvrtom kolu Premijer lige sastaće se Lids i Liverpul, pa je pitanje kako bi se takva kazna mogla sprovesti.

Beta

Fudbalski savez Brazila traži zabranu nastupa osmorici igrača u PL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track