ZBOG LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U ŠPANIJI JE BIO HAOS! Crvena furija imala "vruć doček": Šta se sprema večeras u Prištini?
Foto: AP

KATAR 2022

ZBOG LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U ŠPANIJI JE BIO HAOS! Crvena furija imala "vruć doček": Šta se sprema večeras u Prištini?

Fudbal -

Večeras se u Prištini u okviru kvalifikacija za SP u Kataru sastaju reprezentacije tzv. Kosova i Španije.

Prvi meč ove dve selekcije proletos završen je očekivanom pobedom Španije (3:1) ali je protekao u senci brojnih skandala.

Naime Španci su naterani da pred meč intoniraju himnu i istaknu zastavu lažne države, koju ne priznaju, a onda su tokom prenosa na španskoj televiziji isekli momenat u kojem se intonira himna tzv. Kosova, a u prenosu nijednom nije izgovorena reč Kosovo, dok je skraćenica u uglu ekrana koja pokazuje rezultat napisana malim slovima.

Do problema je došlo i na „praznim“ tribinama. Iako publike nema i nije dozvoljena, predstavnici gostujuće delegacije uneli su zastavu samoproglašene zemlje u ložu stadiona. Špancima to ne da se nije dopalo, već su pozvali obezbeđenje da je ukloni!

Španci su se potrudili su sve načine da pokažu selekciji tzv. Kosova da se ne slažu sa njihovom nezavisnošću.

Španci su na jednom nadvožnjaku istakli zastavu “Katalonija je Španija, Kosovo je Srbija”, uz bakljadu, i to baš u trenutku kada su fudbaleri lažne države prolazili tim putem.

Nema sumnje da je taj momenat nije ostao neprimećen od strane gostujućeg tima, a reakcije iz tabora lažne države još uvek nije bilo.

Španije ne priznaje tzv. Kosovo i zbog toga je u javnosti bilo mnogo bure pred duel njihovih fudbalskih reprezentacija u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Krenulo je od bojkota gostujuće himne, zabrane izgovaranja reči ''Kosovo'' u direktnom prenosu na španskoj televiziji, a završilo se neuspešnim oduzimanjem zastave i incidentom na tribini.

Videćemo šta će biti večeras u Prištini, a Špancima je već pri dolasku priređen vruć doček.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track