ŠPANCI I U PRENOSU ODBIJAJU DA PRIZNAJU LAŽNU DRŽAVU! Šou u Prištini: Igramo protiv LOKALNE ekipe, momaka u plavim dresovima!
Foto: Profimedia

saga se nastavlja

ŠPANCI I U PRENOSU ODBIJAJU DA PRIZNAJU LAŽNU DRŽAVU! Šou u Prištini: Igramo protiv LOKALNE ekipe, momaka u plavim dresovima!

Fudbal -

Utakmica u Prištini između tzv. Kosova i Španije u žiži je pažnje svetske javnosti, zbog svega, samo ne fudbala

Prva utakmica u Španiji donela je mnogo skandala, jer je poznato da Španci ne priznaju nezavisnost lažne države, a ni večeras nije mnogo bolje

Naime, komentator na Javnom servisu Španije (RTVE) odbija da izgovori reč "Kosovo" tokom prenosa.

Traži druge izraze za to.

Tako se recimo u jednom snimku prenosa čuje kako izgovara:

"Fornals kreće u prodor, ali ima mnogo ljudi u plavom tu oko njega. Lopta se odbila od njega, biće aut za lokalnu ekipu", rekao je komentator.

Španija
foto: Profimedia

Uz to su bili inovativni pa su ih nazivali i "rivalom Španije", pa "našim današnjim rivalom", zatim "ekipom koja nosi plave dresove", a koristili su izraz i "lokalna ekipa" i "naš protivnik".

Preporuka komentatorima španskog Javnog servisa bila je da tzv. Kosovo oslovljavaju kao "reprezentaciju fudbalskog saveza Kosova" što se i desilo i tokom prvog meča ovih timova u martu.

Tada je na RTVE čak i skraćenica za ime reprezentacije tzv. Kosova bila napisana malim slovom, dok je ovog puta velikim, verovatno zato što su oni nosioci TV prava.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track