KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU: Italija PREGAZILA Litvaniju, Španija lako sa tzv. Kosovo, remi Engleske i Poljske u Varšavi! VIDEO
Foto: Profimedia

LUDNICA

KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU: Italija PREGAZILA Litvaniju, Španija lako sa tzv. Kosovo, remi Engleske i Poljske u Varšavi! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je večeras u gostima Island sa 4:0, u utakmici šestog kola Grupe J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Nemačka je povela već u četvrtom minutu golom Serža Gnabrija, na 2:0 je povisio Antonio Ridiger 20 minuta kasnije, da bi pobedu u nastavku potvrdili Liroj Sane u 56. i Timo Verner u 89. minutu.

Reprezentacija Nemačke je upisala petu pobedu i prva je na tabeli sa 15 bodova, dok je Island peti sa četiri osvojena boda.

U istoj grupi, Severna Makedonija i Rumunija su odigrale bez golova, dok su Jermenija i Lihtenštajn ranije danas odigrali 1:1.

Posle šest odigranih utakmica, Jermenija ima 11 bodova, Rumunija 10, Severna Makedonija deset bodova, dok je Lihtenštajn osvojio samo bod

Ubedljivu pobedu upisala je i reprezentacija Italije koja je na svom terenu slavila protiv Litvanije sa 5:0.

Mojze Ken je započeo goleadu u 11. minutu, tri minuta kasnije sopstvenu mrežu je pogodio Edgaras Utkus, da bi do kraja Djakomo Raspadori i Ken još dva puta pogadjali, u 24. i 29. minutu. Konačan rezultat postavio je Djovani Di Lorenco u 54. minutu.

Italija je lider Grupe C sa 14 bodova, dok je Litvanija i dalje bez bodova.

Reprezentacije Severne Irske i Švajcarske su u istoj grupi odigrale bez golova. Švajcarska sada ima osam bodova i trenutno je druga na tabeli, dok je Severna Irska treća sa tri boda manje.

Fudbaleri Španije su u okviru Grupe B u gostima pobedili Kosovo sa 2:0, golovima Pabla Fornalsa u 32. i Ferana Toresa u 90. minutu.

Grčka je u istoj grupi, na domaćem terenu, pobedila Švedsku sa 2:1. Anastasios Bakasetas je doneo prednost Grčkoj u 62. minutu, Vangelis Pavlidis je povisio na 2:0 u 78. minutu, da bi dva minuta kasnije konačan rezultat postavio Robin Kvajson.

Španija je prva u Grupi B sa 13 bodova, Švedska je druga sa 9, dok je Grčka sakupila šest i nalazi se na trećem mestu. Kosovo je četvrto sa četiri osvojena boda, dok je Gruzija poslednja sa jednim bodom.

Fudbaleri Poljske i Engleske su odigrali nerešeno 1:1, u utakmici šestog kola Grupe I. Hari Kejn je doneo prednost Englezima u 72. minutu, a izjednačenje i bod Poljacima Damijan Šimnjaski u 92. minutu.

Albanija je u istoj grupi bila ubedljiva protiv San Marina sa 5:0, dok je Madjarska slavila protiv Andore sa 2:1.

Engleska je lider grupe sa 16 bodova, odnosno ima četiri boda više od Albanije, a pet od trećeplasirane Poljske. Madjarska je četvrta na tabeli sa 10 bodova, Andora je sakupila tri, dok je San Marino bez bodova.

Fudbaleri Belgije su, u okviru Grupe E, pobedili Belorusiju u gostima sa 1:0, golom Denisa Prata u 33. minutu, dok na meču Velsa i Estonije bilo bilo golova.

Belgija je prva u Grupi E sa 16 bodova, po sedam imaju Češka i Vels, Belorusija je sakupila tri, dok Estonija na poslednjem mestu ima samo jedan bod.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track