DOGAĐA SE OVO ZNAČI I VAN SUPERLIGE SRBIJE: Dani Alves otišao iz Sao Paola zbog neisplaćenih dugovanja!
Foto: AP

ZANIMLJIVO

DOGAĐA SE OVO ZNAČI I VAN SUPERLIGE SRBIJE: Dani Alves otišao iz Sao Paola zbog neisplaćenih dugovanja!

Fudbal -

Fudbalski klub Sao Paolo saopštio je danas da će odbrambeni igrač Dani Alves napustiti klub zbog spora oko dugovanja.

"Doneli smo odluku i obavestili smo (trenera) Ernana Krespa da više ne računa na Danijela Alvesa. Sao Paolo je važniji od bilo kog igrača", naveo je sportski direktor Karlos Belmonte u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Alves je trebalo da se priključi saigračima na današnjem treningu, pošto se vratio iz reprezentacije Brazila, koja je igrala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Dani Alves, Dani Alveš
foto: AP

Medjutim, njegovi predstavnici obavestili su upravu kluba da se 38-godišnji igrač neće pojaviti na treningu dok mu klub ne isplati dug od 1,8 miliona evra, preneli su brazilski mediji.

"Sao Paolo priznaje dug i prošle nedelje smo poslali predlog kako bismo pokušali da se dogovorimo, ali to njegovi predstavnici nisu prihvatili. Pregovori pravnog i finansijskog tima će se nastaviti", naveo je Belmonte.

Alves je najtrofejniji fudbaler u istoriji sa 43 trofeja.

Njegov odnos sa upravom kluba pogoršao se otkako je odlučio da igra za olimpijsku selekciju Brazila na Igrama u Tokiju, sa kojom je osvojio zlatnu medalju.

Alves se još nije oglasio povodom odlaska iz kluba, u koji je 2019. godine prešao iz Pari Sen Žermena.

Tokom karijere igrao je još za Baiju, Sevilju, Barselonu i Juventus. Njegov ugovor sa Sao Paolom isticao je 2022. godine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track