Vermezović: Odluka pada u Beogradu

Vermezović: Odluka pada u Beogradu

Fudbal -
Prva utakmica plej ofa za Ligu Evrope između Tromsa i Partizana igra se sutra od 18:30 sati

TROMSO - Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas u Tromsu da će bez obzira na ishod pvog meča protiv Norvežana odluka o putniku u Ligu Evrope pasti u revanšu u Beogradu.

„Došli smo ovde da posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona potražimo novu šansu. Neće biti lako, jer je Tromso jedna ozbiljna ekipa, disciplinovana, sa kvalitetnim pojedincima i izvanrednim trenerom. Sve će to biti veliki izazov za nas, nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, ali kao što sam i ranije napominjao ništa neće biti rešeno u prvom meču. Utakmice na evropskoj sceni imaju dva dela i tek posle revanša u Beogradu sve će biti jasnije“, rekao je Vermezović na konferenciji za medije u Tromsu.

On je dodao da su igrači veoma dobro upoznati sa vrlinama i manama sutrašnjeg rivala.

„Uradili smo maksimalnu analizu, momci znaju šta ih očekuje i bez obzira što nismo navikli da igramo na veštačkoj podlozi uveren sam da neće biti problema. Oni imaju odličan vezni red i siguran sam da će se tu voditi presudna bitka“, istakao je Vermezović.

Na pitanje kako se nosi sa pritiskom zbog nekoliko slabijih rezultata u poslednje vreme Vermezović je rekao:

„U Partizanu se pritisak podrazumeva, jer smo veliki klub. Fudbal je zbog toga i zanimljiv, svaka tri dana imamo novu priliku i trudićemo se da ovu iskoristimo“, poručio je on.

Vermezović je objasnio da je Libijac Mohamed Zabija ostao u Beogradu zbog nediscipline na treninzima prethodnih dana, dok je Milan Smiljanić zaslužio šansu odličnim radom i odnosom prema poslu u poslednja dva meseca.

Kapiten Partizana Saša Ilić, koji se definitivno oporavio od povrede i predvodiće crno-bele protiv Tromsa, istakao je da očekuje težak meč, koji bi mogao da bude prekretnica sezone.

„Izlazimo iz perioda koji rezultatski nije najbolji za nas i sutrašnji meč može mnogo toga da promeni u našu korist. Mi smo toga svesni i mogu da obećam da ćemo dati maksimum da napravimo povoljan rezultat pred revanš u Beogradu“, rekao je Ilić.

Trener Tromsa Per-Matijas Hegmo prvo je poželeo dobrodošlicu ekspediciji srpskog šampiona, a zatim obećao da će njegov tim učiniti sve da na terenu bude bolji.

„Dobrodošli u Pariz sa severa. Znamo da Srbija ima jaku fudbalsku kulturu, puno dobrih igrača i unapred se radujemo ovom susretu. Dosta dugo smo se pripremali za ovaj meč, igrali između ostalog sa Šahtjorom i Anžijem, kompletni smo jer su se neki igrači vratili sa Olimpijskih igara i nadamo se najboljem“, rekao je Hemgo.

Kapiten norveškog tima Mika Kopinen istakao je da će ekipa učiniti sve da nametne svoj stil i da se na domaćem terenu "ne plaši ni Barselone".

"Imali smo već četiri utakmice u Evropi i prošli smo veoma dobro. Uvek kod kuće igramo našu igru, mislim da i Barseloni možemo da pariramo na našem terenu. Mislim da će biti "gusto", ali sve osim pobede biće razočaranje“, zaključio je Kopinen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track