OPORAVLJA SE OD OPERACIJE TUMORA! Lepa vest stiže iz Brazila: Pele uskoro izlazi sa intenzivne nege!
Foto: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

veliki borac

OPORAVLJA SE OD OPERACIJE TUMORA! Lepa vest stiže iz Brazila: Pele uskoro izlazi sa intenzivne nege!

Fudbal

Legendarni brazilski fudbaler Pele u narednih dan ili dva biće prebačen sa intenzivne nege, dok se oporavlja od operacije tumora debelog creva.

Njegova ćerka Keli Nasimento navela je na društvenim mrežama da je 80-godišnji Pele "dobro i da ne trpi bolove", preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Pele se leči u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu od 31. avgusta, nakon što je tokom rutinskih pregleda otkriven tumor.

"On je jak i tvrdoglav i uz podršku i negu briljantnog tima bolnice i svu ljubav, energiju i svetlost koju svet šalje, on će i ovo prebroditi", navela je Nasimento.

Prošlog februara Peleov sin Edinjo rekao je da je legendarnog fudbalera sramota da izlazi iz kuće pošto ne može samostalno da hoda.

Pele je prethodnih godina imao zdravstvenih problema, 2015. godine je podvrgnut operaciji prostate i primljen je u bolnicu drugi put za šest meseci, a 2019. godine bio je bolnici zbog urinarne infekcije.

Pele je osvojio tri Svetska prvenstva - 1958, 1962. i 1970. godine i najbolji je strelac reprezentacije Brazila sa 77 golova na 92 utakmice.

Kurir sport/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja